+ Színház

Elhunyt Tompa Klára

tompa klára

Tompa Klára rövid pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán.

Elhunyt 48 éves korában Tompa Klára színművész, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja – közölte szerdán az erdélyi teátrum.

A színművész a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója is volt, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti.

„Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk”

– olvasható a színház közleményében.

Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen. 1994-1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt. Szintén 1998-tól számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, szakterülete a színeszmesterség volt, az improvizáció és a zenés színészmesterség.

Rövid pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma – olvasható a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top