+ Zene

Eurovíziós Dalfesztivál – 3 ország is visszalépett

Eurovíziós

A megemelt nevezési díj miatt három ország is visszamondta az Eurovíziós Dalfesztivál részvételi szándékát.

Bulgária, Észak-Macedónia és Montenegró műsorszolgáltatói bejelentették, hogy nem vesznek részt a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál programjában a megemelt nevezési díj miatt.

A dalversenyt szervező Műsorszolgáltatók Európai Szövetsége (EBU) csütörtökön hozta nyilvánosságra a verseny 37 résztvevőjének listáját. Azt nem közölték, hogy az egyes országok műsorszolgáltatói mennyit fizetnek a nevezésért. A BBC News beszámolója szerint azonban az összes résztvevő költsége általában mintegy ötmillió font (2,3 milliárd forint) körüli összegre rúg, a rendező országnak pedig további költségei is vannak.

Az előző dalfesztivált Ukrajna nyerte, Bulgária, Észak-Macedónia és Montenegró nem jutott tovább a verseny elődöntőjéből.

Az Ukrajnában dúló háború miatt a második helyezett Nagy-Britannia vette át a házigazda szerepét, és Liverpoolt választották a dalfesztivál megrendezésére részben azért, mert Ukrajnát állította a pályázata középpontjába.

Oroszország korábban a rendezvény jelentős finanszírozója volt, de az Ukrajna ellen indított háború miatt kizárták a dalfesztiválról. Emiatt azonban megnőttek a résztvevők költségei.

A szervezők a BBC News-nak hangsúlyozták, hogy az EBU megpróbálja a résztvevők költségeit megfizethető szinten tartani.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top