+ PR-cikk

Amit a kutyatáp kiválasztásáról tudni érdemes!

kutyatáp

Honnan tudhatjuk, hogy prémium minőségű a kutyatáp? Viszonylag könnyen tájékozódhatunk a csomagoláson feltüntetett…

Felelős gazdiként alapvető, hogy kedvencünk táplálására nagy gondot fordítsunk. Állatunk számára a legideálisabb kutyatáp kiválasztása nem egyszerű feladat. Különböző szempontokat kell figyelembe vennünk, ugyanakkor a minőség éppúgy elvárandó, mint a megbízható márka.

Az optimális kutyatáp 

Kizárólag megbízható helyről rendeljünk állateledelt, például a Grandopet.hu kutyatáp kínálata bőséges lehetőséget biztosít a felelősségteljes gazdik számára. Beszerezhetők prémium tápok, magas minőségű eledelek és speciális igényű állatoknak fejlesztett termékek is. Ilyen például az érzékeny gyomrúaknak javasolt vagy ételallergiás ebeknek ajánlott táplálékok.

A tápválasztás során más-más szempontok szerint célszerű meghatározni kedvencünknek a legideálisabbat. Valamelyest természetesen a márka is számít, hiszen a legtöbben nagyobb bizalommal vagyunk egy nagy múltú, sok éves tapasztalattal rendelkező gyártó termékei kapcsán. Emellett vegyük figyelembe a kutyus életkorát, a testtömegét, valamint aktivitását! Az életkor szerint elérhetők junior és senior kutyatápok, kifejezetten a kölykök, illetve az idősebb ebek igényeire szabva. Speciális száraztápok is beszerezhetők, amennyiben érzékenység vagy más egészségügyi panasz áll fenn.

Bizonytalanság esetén jó megoldást jelenthet, ha állatorvosunk véleményét kikérjük az optimális eledellel kapcsolatban, hogy kisállatunk a fizikai állapota, alkata és életkora alapján a legjobbat kapja.

Mit kell tudni a prémium kutyatápokról? 

A prémium tápokat egy szakértői csapat fejleszti, vagyis állatorvosokból, táplálkozási szakértőkből álló gárda. Ezekben a termékekben található komponensek ellenőrzött gazdaságból származnak, tehát biztosak lehetünk abban, hogy az alapanyagok beszerzését gondos odafigyeléssel végzik.

Honnan tudhatjuk, hogy prémium minőségű a kutyatáp? Viszonylag könnyen tájékozódhatunk a csomagoláson feltüntetett összetevők listájának segítségével. Ugyanis az alapanyagokat, alkotóelemeket kötelező tételesen felsorolni, melyek a csomagoláson láthatók. A prémium eledelek tápanyagokban gazdagok, illetve olyan arányban tartalmaznak ásványi anyagokat, nyomelemeket, hogy fedezzék kedvencünk szükségleteit.

A kiváló minőségű tápok másik ismérve, hogy rizs is fellelhető alkotóelemeik között, ami a kutyáknak igen fontos, hiszen a legjobban emészthető gabonának számít.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő száraztápot?

Vegyük számításba kutyusunk fajtáját, a méretét, a testtömegét, az életkorát és az aktivitását is! Mindezeket azért fontos átgondolni, mert lényegesen más a szükséglete egy kölyöknek, mint egy kevésbé aktív, idősebb ebnek. Ahogyan az is fontos, hogy milyen a kutya aktuális fizikuma, van-e bármilyen érzékenysége, egészségügyi problémája. Természetesen ezek felderítéséhez állatorvosi vizsgálatok szükségesek.

Eltérő igényekkel rendelkezik egy munkakutya és egy kistermetű öleb. Minél inkább pontosítjuk a szempontrendszerünket, annál könnyebb lesz az ideális kutyatáp kiválasztása.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top