+ Irodalom

Vonnák Diána pénzdíjat és próbafordítást kapott

Vonnák Diána

Vonnák Diána könyve mellett Bognár Péter Hajózni kell, élni nem kell és Borda Réka Égig érő csalán című regénye került az élmezőnybe.

Vonnák Diána, fotó: Máté Péter

Vonnák Diána Látlak című regényéért kapta meg idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amelyet csütörtökön adtak át a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál részeként megrendezett Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, a Nemzeti Táncszínházban Budapesten.

Vonnék Diána pénzdíjat, próbafordítást kap, valamint egy több mint 10 millió forint értékű népszerűsítő kampány segíti győztes könyvének pályáját.

Vonnák Diána könyve mellett Bognár Péter Hajózni kell, élni nem kell és Borda Réka Égig érő csalán című regénye került az élmezőnybe.

Idén nyolcadik alkalommal adták át a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár a legjobb első prózakötetért járó Margó-díjat. A Bookline támogatásával 2015-ben indított kezdeményezés célja megmutatni, kik a legerősebb pályakezdő prózaírók, ezzel is népszerűsítve a kortárs irodalmat.

Az elmúlt hét évben Totth Benedek, Milbacher Róbert, Szöllősi Mátyás, Mécs Anna, Fehér Boldizsár, Harag Anita, illetve tavaly Halász Rita kapta meg az elismerést.

Ebben az évben a Margó-díjra minden eddiginél több, 56 pályázat érkezett, amelyből tíz könyvet választotta ki a Könyves Magazin szerkesztőiből álló szakmai előzsűri. 2022-ben a Magvető, a Scolar, a 21. Század Kiadó, a Pesti Kalligram, a Noran Libro és a Jelenkor kiadó könyvei jutottak be a legjobbak közé.

A tájékoztató idézi Valuska Lászlót, a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár igazgatóját, aki azt mondta: „A Margó-díjjal egyrészt szeretnénk megkönnyíteni a pályakezdő író első lépéseit, másrészt fontosnak tartjuk, hogy az olvasók számára láthatóak legyenek ezek az alkotások, mert hiszünk benne, hogy a világunk jobb megértéséhez – többek között ezeket is – olvasni kell”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top