+ Film

John Waters 18 év után sokkoló filmet forgat 3 nőről

John Waters

John Waters, a 76 éves független filmes elmondta, hogy a Liarmouth a legőrültebb dolog, amit valaha írt, és elég sokkoló a visszatéréshez.

Keresés a weben

John Waters 18 éves kihagyás után ismét rendez: a legendás kultfilmes idén megjelent Liarmouth: A Feel-Bad Romance című regényét adaptálja – számolt be róla a Variety.com.

A Rózsaszín flamingók (1972), a Poliészter (1981) és a Hajlakk (1988) című kultfilmek rendezője utoljára 2004-ben a Szégyen és gyalázat című filmet forgatta.

A 76 éves független filmes elmondta, hogy a Liarmouth a legőrültebb dolog, amit valaha írt, és elég sokkoló ahhoz, hogy ismét visszatérjen a filmezéshez. “Izgatottan várom a filmes szakmához való visszatérést, remélhetőleg világszerte örömöt nyújthatok a kalandvágyó mozinézőknek” – idézte a hollywoodi szaklap.

A regény egy család három női generációját mutatja be, akik egymás életére törnek. A legidősebb Adora, aki háziállatokat plasztikáz engedély nélkül működő állatorvosi praxisában, a lánya, Marsha beteges tolvaj és embergyűlölő, ő a címben szereplő “liarmouth” (hazug), és a legfiatalabb Poppy, Marsha lánya, akinek trambulinparkja van Baltimore külvárosában.

Az elmúlt 18 évben Waters hátralépett a filmezéstől, de közben egy sor nem-fikciós könyve jelent meg, előadásokat tartott és több filmben és tévéműsorban szerepelt. 2019-ben Arany Leopárd-életműdíjat kapott a Locarnói Filmfesztiválon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top