+ PR-cikk

Hogyan segít a kreativitás abban, hogy magabiztos és sikeres legyél?

kreativitás

Tudtad, hogy a kreatív ember magabiztos, pozitív énképpel rendelkezik, és mindig a környezetének a tökéletesítésére törekszik? A kreativitás valójában nemcsak a művészetekkel kapcsolatos fogalom, hanem a mindennapi élet kihívásaival szemben is nagy hasznát vesszük.

Mi a kreativitás és miért fontos?

A kreativitás az önmegvalósítás, az önkifejezés eszköze, új dolgok és gondolatok létrehozását is jelenti. Az ezzel a tulajdonsággal bíró ember sokkal könnyedebben birkózik meg az elé tornyosuló akadályokkal, ami erősíti az önbizalmát is.

Emiatt rendkívül fontos, hogy idejében elkezdjük fejleszteni ezt a képességet a gyermekeinkben, hogy minél sikeresebb és boldogabb felnőtté válhassanak. Azonban akkor sem kell aggódnunk, ha mi szeretnénk javítani magunkat ezen a téren, hiszen felnőttként is számos kreatív hobbi közül választhatunk, ami serkenti a mi képességeinket is.

A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt kreatív termékek különböző fajtáit sorakoztatja fel, amelyek között kicsik és nagyok is megtalálhatják a számukra legszimpatikusabb eszközöket.

A kreatív tevékenységek gyerekekre gyakorolt hatásai

Eleinte a legcélszerűbb a vízfesték használata papíron, amit kezdetben az ujjukkal, majd ecsettel is felvihetnek a felületre. Később előkerülhet a zsírkréta, a filc, majd a ceruza is, ahogy ügyesednek a kicsiny kezecskék. Minél több anyagot ismernek meg a gyerekek az érzékelés útján, annál jobban fejlődnek.

A gyurma nagyon jól fejleszti a kicsik kreativitását, hiszen kézzel fogható, térbeli kis csodákat tudnak segítségével alkotni. Teszik mindezt valamilyen minta alapján, ami a megfigyelőkészségüket jelentősen javítja. Ha pedig épp nincs kéznél semmi, amit lemásolhatnának, akkor kerül képbe az emlékezőképesség gyakorlása is.

Az iskolaérettség alapja a jó kézügyesség, a megfelelő finommotorika, aminek kialakításához szintén kiváló eszköz lehet a gyurma. A kéz izmainak erősödésében is nagy szerepet játszik.

Kreatívan minden életkorban

A nagyobb gyerekek már jól bánnak az ollóval, a ragasztóval, így sokféle gyönyörű művet tudnak elkészíteni. Ebben segítségükre lehetnek az ügyes kezű felnőttek is, akik örömmel töltik velük ezt a minőségi időt. A végén még alkotnak is együtt valami szépet, amiben gyönyörködhetnek lakásuk díszeként, vagy akár használati tárgyakként is tudják alkalmazni ezeket.

A gyerekek számára a kreatív tevékenység nem csupán munka, hanem játék is egyben. Ezen keresztül is remekül felfedezik a világot, bővítik ismereteiket. Nemcsak a kézügyességük, de a gondolkodásuk is fejlődik a kézműves feladatok által.

A kreativitás egyébként a gyermekek sajátossága, s nekünk, felnőtteknek az a feladatunk, hogy támogassuk őket az önkifejezésnek ebben a módjában, és főleg ne nyomjuk el bennünk ezt a fantasztikus képességet. Ők is örülnek neki, és mi is jól fogjuk magunkat érezni, ha leülünk velük egy-egy közös alkotás elkészítésére, mely idő alatt még egy jót beszélgethetünk is velük. Aztán pedig együtt örülhetünk az elkészült remekműnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top