+ PR-cikk

Egy gyakran félreértelmezett emésztőrendszeri betegség – a reflux 

reflux

A reflux sok esetben még csak nem is önálló betegség, hanem egy másféle egészségügyi panasz következménye.

Napjainkban a leggyakoribb emésztőrendszeri betegségek között előkelő helyet foglal el a reflux, mely gyereketől kezdve az idősekig nagyon sok embert érint. A problémát ráadásul tovább súlyosbítja, hogy gyakran félrediagnosztizálják vagy csak a tünetet kezelik, nem foglalkozva a kiváltó okokkal.

A leggyakoribb félreértés

A refluxot a legtöbben a túlzott savtermeléssel hozzák összefüggésbe. Pedig ezt a betegséget alapvetően nem a túl sok gyomorsav termelődése okozza, hanem a nyelőcső és a gyomor közti izomgyűrű nem megfelelő záródása.

Ilyenkor a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, és irritálja annak falát, ez okozza a gyomorégést, a köhögési ingert és a fájdalmas nyelést.

Sőt: a reflux sok esetben még csak nem is önálló betegség, hanem egy másféle egészségügyi panasz következménye, ám kezelés híján idővel önálló betegséggé válik. Ezért fontos időben felismerni a problémát és elkezdeni a gyógyítást, melyben segíthet a Myrobalan reflux elleni gyógynövény komplexe is.

Miért diagnosztizálják félre gyakran a refluxot?

Mint említettük, a refluxot elsősorban nem a túl sok gyomorsav okozza, hanem sok esetben inkább pont, hogy a gyomorsav hiánya.

A gyomrot és a nyelőcsövet elválasztó izomgyűrű optimális működésére ugyanis a gyomorsav mennyisége és minősége is befolyással van. Ha túlságosan kevés vagy nem elég tömény, akkor a záróizom egyszerűen elernyed, szabad utat adva ezzel a visszaszivárgásnak.

A gond az, hogy a nyugati orvoslásban reflux esetén az elsődleges gyógymód a savlekötő gyógyszerek, illetve a protonpumpagátló készítmények alkalmazása. Ez utóbbi képes átmenetileg csökkenti a nyelőcsőben fellépő fájdalmat, de fontos, hogy megértsük, hogy ezzel csak a tünetek nyomjuk el, de nem szüntetjük meg magát a kiváltó okot.

Mindennek tetejébe, ha a probléma eleve is a túl kevés gyomorsav jelenléte, és ezt tovább csökkentjük a helytelen gyógyszeres kezeléssel, akkor a betegség csak még súlyosabbá válik, és a romboló folyamatok akár az egész gyomorra és bélrendszerre is kihathatnak.

Továbbá a gyomorsav hiánya miatt felhalmozódhatnak a gyomorban a toxinok és nem tudnak elpusztulni azok a káros mikroorganizmusok (baktériumok, paraziták, gombák), melyek gyakran az élelmiszerek által kerülnek a szervezetünkbe.

Ilyen állapotban még az egészséges táplálkozás sem segít, ugyanis a létfontosságú tápanyagok képtelenek felszívódni.

Mi a megoldás?

A gyógyulás csak úgy érhető el, ha nem csupán az adott betegség orvosolására, hanem a komplett szervezet gyógyítására koncentrálunk, a tünetek elnyomása helyett pedig a kiváltó okok megszüntetésére helyezzük a hangsúlyt.

Pontosan ezt célozzák meg az olyan ősi gyógyászati rendszerek is, mint a tibeti orvoslás. A komplett kezelés itt négy részből áll: táplálkozás, viselkedés, gyógyító szerek és külső terápiák. Ezek együttes alkalmazásával a probléma hatásosan megszüntethető, így érdemes felkeresni egy tibeti gyógyászt, aki segíthet végleg megszabadulni a refluxtól.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top