+ PR-cikk

Hogyan válassz megfelelő céges ajándékot?

céges ajándék

Bár az ajándékozás elsősorban az ünnepekhez és a születésnapokhoz köthető, a céges ajándékok kivételes lehetőséget nyújtanak a vállalkozás növekedésére és a kollégák közötti kapcsolatok megszilárdítására.

Egy jól megválasztott céges ajándék jó benyomást kelt a vállalkozásodról, de egy félresikerült ajándékkal a szándékoddal ellentétes hatást érhetsz el. Ajándékot minden esetben úgy adj, hogy ne várj viszonzást, különben ösztönzésnek tűnhet. Választásod legyen átgondolt, fejezze ki a megbecsülésedet, hogy a megajándékozottban jó érzést keltsen. Hogyan válassz tökéletes céges ajándékot?

Milyen egy jó céges ajándék?

Annak érdekében, hogy maradandó benyomást tegyél egy ajándékkal, hasznos, racionális, mégis egyedi dolgot válassz. A sokadik logózott toll vagy bögre csak egy lesz a sok közül. Az év vége tökéletes alkalom az ajándékozásra, az üzleti partnereknek, munkatársaknak adott céges karácsonyi ajándékcsomagok kellemes meglepetést okozhatnak a címzetteknek.

Jól jöhetnek a praktikus ajándékok, amelyeket naponta használnak majd, így egy karácsonyi dekoráció lehet gyönyörű, de egy-egy évre mindig visszakerül a dobozba, ezáltal már nem emlékeztet a kapcsolatra. A személyre szabott ajándék, még ha nehéz is kiválasztani, sokkal hasznosabb, hiszen a figyelmességről árulkodik, szemben egy olyannal, amely semmitmondó, és amit mindenki egyformán kap.

Egy ajándékból ne csinálj reklámtárgyat, arra a promóciós ajándékok és más alkalmak valók. Ha meg is jelenik rajta a céglogó, legyen diszkrét, nem feltűnő, inkább csak jelzésértékű.

Az ajándék egy üzenet

Senkinek ne adj olyasmit, amit te magad sem szeretnél megkapni! Amennyiben az ajándékkal a megbecsülésedet szeretnéd kifejezni, akkor azt tükröznie kell. Egy nyilvánvalóan általános, giccses vagy olcsó szuvenírrel nem érheted el ezt a hatást, de ez nem jelenti azt, hogy egy vagyont kell rá költened. Rengeteg csodálatos ajándék nagyon is megfizethető.

A céges ajándékok fontos eszközei a cégek közötti és a szervezeten belüli kapcsolatépítésnek, így nem érdemes rajta spórolni, ezért például a karácsonyi ajándékozást tervezd be a költségvetésbe.

A jól bevált ajándékcsomagok

Rengeteg szép ajándék létezik, vannak általánosan elfogadott, népszerű meglepetések, ami azonban nem jelenti azt, hogy ilyet ne adhatnál. Egy ajándéknak nem kell egyedülállónak lennie, inkább a minőségre helyezd a hangsúlyt. Persze egy valóban egyedi vagy kreatív ajándék a figyelmességről tanúskodik, így hasznos lehet a kapcsolat elmélyítésében. A változatos összeállítások segíthetnek, ha tanácstalan vagy, illetve ha az utolsó pillanatra hagytad a választást.

Mindig mellékelj ajándékkártyát, és írj is rá személyes üzenetet! Az ajándékok nyomonkövetése beszélgetéseket eredményezhet a felek között, egy új együttműködés kezdete lehet.

A kapcsolatok ereje ma egyre fontosabb, ezért érdemes a céges ajándékokra úgy gondolni, mint egy kapocsra a vállalkozásod és az ügyfelek vagy munkatársak között, és időt fordítani a kiválasztásukra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top