+ High-tech

Miként lehet csendesebb az utazás bizonyos gumiabroncsokkal?

continental

Miként lehetséges a csendesebb autóvezetés és autózás speciális autógumikat használva? Milyen sajátosságok azok, amelyekkel pusztán az autógumik elegendőnek bizonyulhatnak a csendesebb, zajmentesebb autóvezetéshez?

A cikkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a részletes választ. Külön kitérünk majd arra a speciális megoldásra is, ami egyértelmű áttörést hozhat a zajmentes autózás szempontjából.

Az autón lévő gumiabroncsok és az utastéri zaj közötti összefüggésről

Amikor a céljainkat leginkább kiszolgáló autógumik beszerzése a célunk, akkor a tulajdonságokkal és teljesítménnyel kapcsolatos preferenciák között a rövid fékút, illetve a menetbiztonság mellett a minél alacsonyabb utastéri zaj is megjelenhet.

Tehát teljes mértékben jogos elvárásnak tekinthető, hogy a kiváló menettulajdonságok mellett különösen alacsony, az autónk utasai számára alig hallható gördülési zaj legyen tapasztalható útközben.

Szerencsére ezek az elvárások teljes mértékben megvalósíthatók, ha például az Olcsobbgumi.hu személygumi kínálatát szemléljük. Rögvest kitérünk arra is, hogy pontosan milyen formában.

A Continental által kidolgozott speciális technológia a menetzaj csökkentésére

Úgynevezett ContiSilent™ technológiának nevezik azt az eljárást, amit a Continental mérnökei nemrégiben kidolgoztak. A technológia lényege az, hogy készülő sorozatgyártású abroncsok zajkibocsátását sikerüljön a lehető legalacsonyabb szintre redukálni.

Kulcsfontosságú megoldásnak számít, hogy a gumiabroncsok belső oldalára, a légzáró rétegre hangelnyelő bevonatot ragasztanak fel. Mondhatni ebben rejlik az eljárás hatásmechanizmusának a kulcsa, ezzel sikerül elérni a kívánt eredményt.

Vagyis azt, hogy a speciális hangelnyelő bevonat képes legyen csillapítani a gumiabroncs gördülése során keletkező rezgéseket, amelynek hatására menet közben azt érzékelhetjük, hogy sokkal csendesebben autózhatunk, akár nagyobb sebesség mellett is.

A csendesebb utazást elősegítő gumiabroncsok további előnyös tulajdonságai

Ami további előnyt jelenthet a Continental által kidolgozott innovatív eljárást tekintve, hogy a csendesebb utazást és autózást lehetővé tevő speciális autógumik látszólag semmiben sem különböznek az egyéb modellektől.

Tehát küllemre majdhogynem megegyeznek a hagyományos értelemben vett, és egyébként használatos autógumikkal. Aminek az lesz a hozzáadott értéke, hogy miközben útközben alacsonyabb lesz a zajszint, egyúttal nem lesz több az üzemanyag-fogyasztás, illetve egyéb aspektusból sem csökken a vezetés élménye.

Ellenben bátran készülhetünk arra autópályákon vagy nagyobb tempó mellett is, hogy az autóban komfortos csend uralkodhat. Ami legyünk őszinték, hosszabb távon egyáltalán nem jelenthet hátrányt, sőt!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top