+ Zene

Békehimnusz Ukrajnáért 21 magyar zenésztől

békehimnusz

Békehimnusz: Azért gyűltek össze egy flashmob keretében magyar zenészek, hogy elénekeljék közösen a világ egyik legismertebb békehimnuszát.

Magyar zenészek közreműködésével készült Békehimnusz-videó a szabadság és az Ukrajna melletti kiállás gesztusaként. John Lennon Imagine-je a Give Peace a Chance-szel lezárva a Duna-parton szólalt meg.

„Azért gyűltek össze egy flashmob keretében magyar zenészek, hogy elénekeljék közösen a világ egyik legismertebb békehimnuszát, mert ezzel szeretnének hitet tenni Ukrajna békéje és szabadsága mellett. Azt kérjük zenész kollégáinktól a világ minden táján, hogy ők is készítsék el saját hasonló üzenetüket. Hisszük, hogy a zeneszerető emberek segítségével jobbá és békésebbé tehetjük világunkat”

– írta a Music Hungary Szövetség a kezdeményezésről.

A flashmobon részt vett Balanyi Szilárd, Béres Attila, Binder Norbert, Bucsy Levente, Dorozsmai Blanka, Dorozsmai Péter, Gál Gábor, Gerendás Péter, Hangácsi Márton, Hegyi Dóri, Heincz Gábor Biga, Karácsony János, Keleti András, Kiss Tibi, Kontor Tamás, Melkvi Bea, Petruska András, Szalay Heni, Szeder-Szabó Krisztina, Szikora Róbert és Takáts Tamás, a zenei koordinációt és hangkeverést Dorozsmai Péter készítette. A videót, amely a YouTube-on látható, Herendi Gábor rendezte.

A Music Hungary Szövetség támogatói együttműködésre lépett a Music Saves Ukraine kampánnyal, az ukrán VAMP kezdeményezésével, amely az Ukrajnában maradt zenészeket, zeneipari szakembereket és civileket segíti, illetve a Migration Aiddel, amely a menekülteknek nyújt támogatást.

A videón dolgoztak még: vágó – Király István utómunka – Hajdók Gábor hangkeverés – Dorozsmai Péter gyártásvezető – Tusják Marianna

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top