+ Zene

A Sony Music cirka 200 millióért veszi meg Bob Dylan dalait

sony music

A 80 éves művész a Sony Music Columbia Records lemezkiadójával is meghosszabbította, és “sok új megjelenést” ígért

Bob Dylan eladta teljes zenei katalógusának eredeti hangfelvételeit a Sony Music cégnek – írta kedden a BBC hírportálja.

A júliusban kötött ügyletben szerepel minden az 1960-as évek klasszikusaitól, mint a Blonde On Blonde egészen az utoljára kiadott albumig, a 2020-as Rough And Rowdy Waysig.

A Billboard zenei magazin szerint a durván 16 millió dolláros (5,1 milliárd forint) éves bevételek alapján a katalógus értéke mintegy 200 millió dollár (64 milliárd forint).

A zenészlegenda korában a jelentések szerint 400 millió dollárért adta el teljes életművének kiadási jogait a Universal Music Groupnak. Az ügylet Dylan minden dalszövegére és szerzeményére vonatkozik, ezeket korábban az Egyesült Államokon kívül a Sony Music kezelte.

A 80 éves művész a Sony Columbia Records lemezkiadójával is meghosszabbította, és “sok új megjelenést” ígért – írja közleményében a kiadó.

A rocktörténelem egyik legnagyobb hatású alakja, aki első dalszerzőként kapta meg 2016-ban az irodalmi Nobel-díjat, évente nagyjából 100 koncertet adott a koronavírus-járvány előtt.

2021-ben 22 show-ja volt, az idei év első felére 27 szerepel a naptárjában.

Dalait hatezernél is többször énekelték fel a legkülönbözőbb zenei műfajok képviselői. Lemezeiből több mint 125 millió példány fogyott világszerte.

A szerződés az legújabb a lemezipar valamivel több mint egy éve tartó korszakos üzleteinek sorában, korábban David Bowie, a Fleetwood Mac, Tina Turner, Blondie, Taylor Swift, David Guetta és Shakira dalainak és felvételeinek jogait vásárolták meg lemezcégek és befektetők.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top