+ PR-cikk

Problémás, zsíros pattanásos bőr ellen növényi olajokkal? 

kozmetikumok

A zsír- és vízhiányos bőr esetében ezen kozmetikumok segíthetnek mérsékelni a pattanások kialakulását. Miért ne javítanánk a problémás…

A legtöbben hallottunk már az androgén hormonok pattanásokat kiváltó befolyásáról, mely mindkét nemnél tapasztalható. A jó hír azonban, hogy a túlzott faggyútermelés összetétele előnyösen csökkenthető esszenciális zsírsavak révén, melyek fellelhetők növényi olajokban. Az alábbiakban erről írunk!

Arcápoló olajok a problémás bőr kezelésére

A faggyútermelő mirigyek stimulálásáért a dihidrotesztoszteron, vagyis a DHT felelős. A tesztoszteront egy speciális enzim alakítja át DHT-vé, az 5-alfa reduktáz. Léteznek azonban olyan anyagok, melyek képesek blokkolni az enzim hatását, így jóval kevesebb dihidrotesztoszteron mennyiség mellett kevesebb faggyútermelődéssel is számolhatunk. Közismert DHT blokkolók például az esszenciális zsírsavak, mint a gamma-linolénsav és a linolsav. Igen jó segítséget jelenthetnek a BIOLA Tamanu és Kandilla/Nigella olaját tartalmazó arcápolók is!

A BIOLA Webshop nappali arckrémek, arcápolók széles választékát kínálja, amelyek között bőségesen találunk növényi olajokban gazdag készítményeket, melyek tartalmaznak esszenciális zsírsavakat. Ezáltal javíthatunk a zsíros, pattanásos bőr állapotán. Ráadásul mindezt natúr és biokozmetikumokkal tehetjük meg.

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a pattanásokra hajlamosabb bőrben jelentős változás történik a faggyú összetételében, hiányozhatnak az esszenciális zsírsavak, melyek alapvetően a részét képeznék. A hiányuk miatt közvetett módon eltömődhetnek a pórusok, ez az állapot pedig kedvez a pattanások megjelenésének.

Növényi olajokkal azonban elejét vehetjük a pattanások kialakulásának. Elsőre különösnek tűnhet, mégis érdemes megtámogatnunk bőrünket ezekkel a természetes komponensekkel.

Növényi olajokban gazdag arcápoló kozmetikumok

Amennyiben elhatároztuk, hogy megismerkedünk az esszenciális zsírsavak bőrre gyakorolt hatásaival, érdemes olyan arcápolókat alkalmaznunk, melyek növényi olajokban gazdagok. Ezeket a termékeket mindig nedves bőrön alkalmazzuk!

Javasolt a BIOLA Radiant beauty arcápoló olaj, mely gyorsan beszívódik, és segít a ragyogóan szép bőrállapot megteremtésében. A középkorúak kevert bőrére is bevált a téli, tavaszi időszakban. Tartalmaz körömvirágot, aranyvesszőt és orvosi zsályát, illetve ezek kivonatait, és bőrtápláló olajokat, mint amilyen az argán, az inchi, a szilvamagolaj, a ligetszépe és a jojoba. Alkotóelemeinek köszönhetően bőrünk fiatalosabbá, selymesebbé válhat.

Ajánlott kipróbálni a Naturissimo levendulás bőrselymesítő arcolaját is, melyben ligetszépe-, makadámia-, repce- és tökmagolaj is megtalálható.

Tápláló olajokkal a fiatalos, üde bőrért

A natúr és biokozmetikumok bőséges kínálata révén lehetőségünk nyílik tápláló olajokban gazdag készítményeket alkalmazni, ezáltal üdébbé, selymesebbé varázsolni arcbőrünket. A növényi olajok révén pedig elláthatjuk bőrünket esszenciális zsírsavakkal.

A zsír- és vízhiányos bőr esetében ezen kozmetikumok segíthetnek mérsékelni a pattanások kialakulását. Miért ne javítanánk a problémás bőrállapoton, ha megoldható mindez a természet erejével?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top