+ Irodalom

Lackfi János könyvlicitje szegény sorsú gyerekekért

lackfi

Egy költő (Lackfi János) arra kérte olvasóit, küldjenek neki jó verstémákat. Hiszen egy darab költővel x darab verstéma jön szembe.

Kedd éjfélig (december 7) Lackfi János – Dupla medve című dedikált könyvére lehet licitálni. A licit 3000 Ft-ról indul.

Hogy mit is találhatsz könyvben? Itt olvashatod:

“Mi ​ez az egész? Hát versek… Na és? Ja, de ezek spéci versek. És mégis igaziak. Egy költő (Lackfi János) arra kérte olvasóit, küldjenek neki jó verstémákat. Hiszen egy darab költővel x darab verstéma jön szembe. Y darab olvasóval viszont y-szor x darab. És tényleg, a jobbnál jobb témákra pár év alatt százhetven vers született. Szabadvers, rap, hexameter, népdal, sanzon, makáma, ballada, himnusz. Telis-tele szikrázó valósággal, örömmel, sírással, ámulattal, kétségbeeséssel, szerelemmel, vívódással. Amolyan emberi versek. A „versgyár” termésének legjava, hatvannyolc szöveg került be a DUPLA MEDVE-kötetbe.

És ott van mellettük az olvasók beküldte téma is, meg pármondatos magyarázat: miért éppen ilyen vagy olyan formát választott az alkotó. Olyan ez, mint egy látványpékség, szinte szemünk előtt sül készre a művészet. Az előszót jegyző Lovasi András szerint a sok szerepjáték ellenére a költőnek nem sikerült elbújnia. Minthogy a stílus maga az ember, Lackfi János itt is, ott is kikukkant a hozott anyagból készült művek mögül.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top