+ Zene

Stephen Sondheim halála lesújtó veszteség

Stephen Sondheim

Stephen Sondheim legsikeresebb musicaljeit meg is filmesítették, így például 2014-ben Meryl Streep főszereplésével a Vadregényt

Keresés a weben

Elhunyt 91 éves korában Stephen Sondheim zeneszerző, dalszövegíró, az amerikai zenés színház egyik legismertebb alakja – közölte a New York Times című amerikai lap.

Az Oscar-, Tony- és Pulitzer-díjas Broadway-szerző Connecticut állambeli Roxburyben lévő otthonában halt meg helyi idő szerint péntekre virradóra.

Bill de Blasio New York-i polgármester mikroblogján méltatta Sondheim tehetségét.

„A Broadway egyik legfényesebb csillaga hunyt ki ma. Nyugodjék békében”

– írta.

Anna Kendrick amerikai színésznő és énekesnő „lesújtó veszteségnek nevezte” Sondheim halálát.

„Karrierem egyik legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy előadhattam munkásságát”

– olvasható Twitter-üzenetében.

Sondheim az ötvenes években kezdte pályafutását, legismertebb darabjai között szerepel az Egy nyári éj mosolya, a Sweeney Todd, a Társaság és a Vadregény. Ő írta annak idején a Leonard Bernstein által komponált West Side Story dalszövegeit is.

Stephen Sondheim legsikeresebb musicaljeit meg is filmesítették, így például 2014-ben Meryl Streep főszereplésével a Vadregényt, 2007-ben pedig Johnny Depp főszereplésével Sweeney Toddot. A West Side Story újabb filmes adaptációja pedig decemberben kerül a mozikba.

Intellektuálisan szigorú művész volt, aki állandóan új alkotói utakat keresett Stephen Sondheim a színház legelismertebb és legbefolyásosabb zeneszerzője-szövegírója volt a 20. század utolsó felében, ha nem a legnépszerűbb.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top