+ Film

Tom Hanks híres röplabdája 308 ezer dollárt ért

tom hanks

A 2000-ben bemutatott filmben Tom Hanks egy repülőbaleset egyetlen túlélőjeként egy lakatlan szigetre kerül, a röplabda egyetlen társa.

A Számkivetett című film röplabdája, amelyet a Tom Hanks alakította főszereplő Wilsonnak nevezett el, 308 ezer dollárért (98,1 millió forint) kelt el egy árverésen – számolt be róla a BBC hírportálja.

A 2000-ben bemutatott filmben Tom Hanks egy repülőbaleset egyetlen túlélőjeként egy lakatlan szigetre kerül, a röplabda, melyet Wilsonnak nevez el, egyetlen “társa”.

A híres kelléket eleve úgy készítették, hogy megviseltnek tűnjön, hiszen hosszú időt töltött vízben – közölte az árverést szervező Prop Store auckiósház.

Az aukciósház “erősen megviselt, elnyűttre, piszkosra megfestett” külsejűnek írta le a labdát, amelyre a főhős egy barna arcot rajzolt, a tetejét feltépte, dohányszárakat tűzött bele, hogy úgy nézzen ki, mintha a fejhez haj tartozna.

A röplabda a több mint 1100 filmes relikvia egyike volt, amelyet a Prop Store értékesített. A manóruha, amelyet Will Ferrer viselt a 2003-as Mi a manó? című filmben, 235 ezer dollárért, a becsült ár több mint tízszereséért talált gazdára a kedden kezdődött árverésen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top