+ Fotó

Máté Bence természetfotóiból a Katedrális téren nyílt kiállítás Strasbourgban

MTI/Balogh Zoltán

Máté Bence természetfotóiból nyílt kiállítás kedd este a strasbourgi Katedrális téren az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának 2021 májusától novemberig tartó magyar elnökségéhez kapcsolódóan.

A nagyszabású, több mint 600 fotóból álló és 70 ezer LED izzóval megvilágított kiállítást hat héten keresztül, november 10-ig tekintheti meg a közönség.

A szabadtéri tárlatot Schőberl Márton, a KKM kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, kiemelve, hogy a magyar elnökség egyik prioritása a környezetvédelem, Máté Bence képei pedig a művészet nyelvén hívják fel a figyelmet ennek a témának a fontosságára.

A magyar ET-elnökség kulturális megjelenésének fontos célja a magyar kultúra sokszínűségének, értékeinek bemutatása. Így a félév során a természetfotók mellett előtérbe kerül a magyar zene, film és dizájn is, a programsorozatot a Magyar Állami Népi Együttes kárpát-medencei táncokat bemutató előadása zárja.

Máté Bence az első magyar, aki 2010-ben elnyerte a fotózás Oscar-díjaként számon tartott a Wildlife Photographer of the Year (Az Év Természetfotósa) díjat, és eddig az egyetlen olyan fotós a világon, aki ifjúsági és felnőtt mezőnyben is fődíjat tudott nyerni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top