+ Irodalom

Elmarad a novemberre tervezett Könyvfesztivál

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének Elnöksége a jelenleg növekvő számú megbetegedések és a járványhelyzet fokozatos romlása miatt úgy határozott, hogy a novemberre tervezett Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál megrendezését elhalasztja.

A külföldi kiállítók részvétele nehézségekbe ütközik, már most is sokan nem vállalkoznak tömegrendezvényen való megjelenésre, utazásra.

A zárt térben tervezett eseményeknél nem tudják betartatni a maximum 500 fős látogató létszámot, a csoportos, termekben zajló beszélgetések kivitelezése is korlátokba ütközik.

A sikeres Ünnepi Könyvhét megrendezése és megtartása után vagyunk – írja az MKKE, és a továbbiakban nem szabad figyelmen kívül hagynunk az egyre fokozódó egészségügyi kockázatot, ami tendenciáját tekintve novemberre erőteljesebb is lehet.

Az Egyesülés munkatársainak több mint féléves munkája fekszik a Nemzetközi Könyvfesztivál előkészítésében, de ők is egyetértenek abban, hogy nem vállalható az egészségügyi következménye egy zárt térben zajló több napos rendezvénynek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top