+ Képzőművészet

Óriási, 170 ezer legóelemből álló mozaikot építettek a MOME-n

fotó: MTI/Mohai Balázs

Mintegy 170 ezer legóelemből álló gigantikus mozaik készült a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME).

A több mint száz ember bevonásával megépített mozaikot a MOME capusán, a GROUND fogadótérben lehet megtekinteni szeptember 7-ig. A Beszélgetés a Campuson című, 169 416 legóból álló, vidám színvilágú, pop-art stílusú alkotás fotómozaik technikával épült több mint 300 órán keresztül.

A LEGO és az egyetem együttműködéséből született mű, amelyet a Talent Awards 2020/21 pályázat győztese, Szabó Évu tervezőgrafika szakos hallgató álmodott meg,  150 kilogramm súlyú, és a művészet, a dizájn és a tudomány ezer szálon való kapcsolódását jeleníti meg.

A megvalósításban a MOME hallgatóin és munkatársain kívül a legómozaikok építésére specializálódott, hátrányos helyzetű fiatalokból álló Tekerd! kreatív csoport is részt vett. A mozaikot kedden ünnepélyes keretek között mutatták be a közönségnek.

Szabó Évu tervezőgrafika szakos hallgató helyére illeszt egy mozaikdarabot alkotásán, a mintegy 170 ezer legóelemből álló, 150 kilogramm súlyú gigantikus mozaikján a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) capusán, a GROUND fogadótérben 2021. augusztus 31-én. A Beszélgetés a Campuson című, több mint száz ember bevonásával elkészült pop-art stílusú alkotás fotómozaik technikával épült több mint 300 órán keresztül. MTI/Mohai Balázs

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Bizonyára jól elszórakoztak építői, míg másoknak, feltételezhetően, bizonyára jó biznisz volt.
    -arról nem is beszélve, hogy minden megmagyarázást kibír a nemes alkotás, akár funkcionális szerepéről is…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top