+ Film

Tapsviharral fogadta a közönség a szívszorító magyar filmet Karlovy Varyban

Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában. A teltházas vetítésen az egyszerre szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló történetet a közönség kitörő lelkesedéssel fogadta. A film hamarosan a hazai mozikban is látható lesz: a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál szeptember 11-én és 12-én, majd országosan szeptember 30-án kerül a mozikba.

A Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon tartott vetítésre Kis Hajni mellett számos alkotó elkísérte a filmet.

Jelen voltak Dietz Gusztáv és Horváth Zorka főszereplők, Berkes Júlia és Zachar Balázs producerek, Prikler Mátyás és Zora Jaurová koproducerek, Szántó Fanni forgatókönyvíró, Nyoszoli Ákos operatőr, Gorácz Vanda vágó, Borsos Oleg zeneszerző, Dušan Kozák hangmester, Sípos Anna gyártásvezető, Nyitrai Anna látványtervező és Giliga Ilka jelmeztervező. A filmet követő közönségtalálkozón az alkotók sokat beszéltek a két szereplő kiválasztásáról, illetve a forgatás kihívásairól.

A Külön falka történetében a tizenkét éves Niki (Horváth Zorka) nagyszüleivel él, akik nem tudják kordában tartani a vadóc, az iskolában nehezen beilleszkedő gyereket. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. Tibor (Dietz Gusztáv) kidobóként dolgozik a budapesti éjszakában. Magának való alkat, erőszakos természete miatt állandó harcban áll a környezetével. Sötét múltja és egy családi titok miatt kerüli a lányával való találkozást, de Nikit nehezebb lerázni, mint gondolta. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top