+ Zene

JazzTime – 6 koncert 3 nap alatt a Müpában

Nagy Babos Rebeka

Hat koncerttel várja a közönséget augusztus 27. és 29. között a Müpa megújult zenei fesztiválja, a JazzTime.

Perpetuum

Az intézmény a New Orleans Swingfesztivál örökébe lépő új koncertfolyammal, az augusztus 27-én kezdődő, három napon át tartó JazzTime fesztivállal búcsúztatja a nyarat. A középpontban továbbra is a dzsessz hagyományosabb irányzatai állnak, ám a kínálat tovább színesedik. Koncerteznek mások mellett a swing magyar dívái, bemutatkoznak a Jazz Showcase 2020-as győztesei, a hazai dzsesszélet kiválóságai Gonda János emléke előtt tisztelegnek.

Fesztivál Színház színpadán a swing négy kiemelkedő hazai előadója, Micheller Myrtill, Pocsai Kriszta, Bolba Éva és Munkácsy Eszter a Budapest Jazz Club rezidens nagyzenekarával ad koncertet. A Pearls of Swing című esten a big band irodalom nőket előtérbe állító dalai szólalnak meg.

 

A fesztivál második napján a 2020-as Jazz Showcase zsűrije által a legjobbnak ítélt formációval és a közönség kedvenceivel találkozhatnak az érdeklődők. Fellép Nagy-Babos Rebeka kvartettjével, valamint a Kozma Orsival kiegészült Funky Wheelers. Az estét a a Magyar Jazz Szövetség és a Zeneakadémia dzsessz tanszakának egykori alapítója, Gonda János emlékére összeállított Jazzstaféta zárja. A műsorban Binder Károly, Márkus Tibor, Oláh Kálmán, Szabó Dániel, Csuhaj-Barna Tibor, Hárs Viktor, Kőszegi Imre, Balázs Elemér, Berki Tamás, László Attila, Borbély Mihály, Bacsó Kristóf, Friedrich Károly és Szalóky Béla lép fel a kiváló dobművész, Bágyi Balázs művészeti vezetésével.

A zárónapon ismét a női történeteké lesz a főszerep: a Fesztivál Színházban La femme fatale címmel Szűcs Gabi és zenekara ad koncertet. A különböző korszakokból válogatott dalok a legismertebb női előadókat, így például Marilyn Monroe-t, Karády Katalint, Marlene Dietrichet vagy Nina Simone-t idézik meg. Olyan slágerek csendülnek fel, mint a Whatever Lola Wants, a My Baby Just Cares for Me, a Fever, valamint a Mad About the Boy. A végzet asszonyait a középpontba állító műsorban színpadra lép Ónodi Eszter is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top