+ Film

A hallgatók zöme elhagyja Filmművészetit és a Freeszfe-ben folytatja tovább

Nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) diákjait – közölte az egyetem vasárna.

Arról, hogy a 2019-ben indult filmes, rendező és operatőr osztályainak hallgatói – két diák kivételével – elhagyják az egyetemet és tanulmányaikat szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tovább, az egyesület adott tájékoztatást.

Az SZFE vasárnapi közleménye szerint az intézményt annak korábbi vezetése minden elemében lepusztult állapotban hagyta hátra. Eddig is egyértelmű volt, hogy számukra a hallgatók is csak eszközök, akiket lelkiismeretfurdalás nélkül felhasználnak annak érdekében, hogy hátráltassák az SZFE sikeres modellváltását és megújítását.

„Ennek a rombolásnak a legújabb állomása a hallgatók egy csoportjának előre megtervezett távozási akciója. Nem vagyunk meglepve, de nagy szomorúsággal vesszük tudomásul, hogy egy önképző egyesület felelőtlenül, egy felsőoktatási akkreditációval nem rendelkező, államilag elismert diplomát kiadni nem jogosult tanfolyamba édesgeti az SZFE diákjait. Ezzel megfosztja őket egy minden elemében megújuló, immár kiemelkedő oktatástechnikai hátteret nyújtó, államilag akkreditált felsőoktatási intézmény, az SZFE képzési lehetőségeitől”.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen az intézmény több mint 150 éves történetének legnagyobb megújulási és fejlesztési folyamata zajlik – emlékeztet a közlemény, kiemelve: az előző vezetés által méltatlanul lepusztulni hagyott ingatlanokat felújították, a mozgóképes képzések pedig egy magas színvonalú stúdiókkal és tantermekkel felszerelt, új oktatási helyszínen indultak el. Több százmilliós értékben szereztek és szereznek be modern film- és színháztechnikai eszközöket, melyek révén az SZFE az elkövetkező években Európa egyik legjobban felszerelt és legszínvonalasabb színházi és mozgóképes felsőoktatási intézményévé válik.

A megújulás hírére az SZFE-re az idén sokszoros volt a túljelentkezés, a sikeres felvételi eljárás eredményeként szeptemberben 130 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Juventus ventus!
    Azért ez több a fiatalos bolondságnál!
    Ezek a fiatalok már azokban az éveikben járnak, melyben jogosan elvárható némi gondolkodási, érzékelési, értékelési, felismerési képesség!
    Nos, igenis elvárható tőlük, hogy felismerjék, hogy egy olyan folyamatnak a részesei, résztvevői, ahol az a törekvés, az az irányzat, hogy a közösségeket, szervezeteket, végső soron, a társadalmakat, a lakosságot, az embereket megosszák, szembefordítsák egymással!
    Teljesen mindegy mily alapon, teljesen mindegy milyen okból, mily témában.., s ha valami mégis nyugvópontra jutna, menten találnak más indokot, hogy közösségellenes tevékenységüket fenntartsák!
    A közösség, a társadalom védelme megköveteli, hogy a felbújtok, a tudati pribékek megfosztassanak minden eszköztől, lehetőségtől, hogy aknamunkájukat, társadalomellenes tevékenységüket tovább folytathassák!

  2. Gyzoltan szerint:

    A prímet vivő, a jákobi báránybőrbe bújt ordas liberális tudati terroristák leírhatók!
    Esélyt nem érdemelnek! De!
    De, mi lesz az ostobábbnál is ostobább, ismeretekkel nem rendelkező, okostelefonjaikat oly szorgosan nyomkodó, buta eszközként felhasznált fiatalokkal? Kik elkábítva azt hiszik, hogy valami szabadságjogokért bulizhatnak egy házibuli keretében..?
    Közben fel sem fogják, hogy van némi tétje bulijuknak, szórakozásuknak!
    Hihetetlen, hogy kielégíti őket a zsidó SZDSZ hírhedt jelmondata; „minél rosszabb, annál jobb…”, de-hát észt nem várhatunk tőlük…
    Megesznek bármit, amit felbujtóik eléjük löknek, hogy aztán, ha mégis színpadra kerülnének, a közönség befolyásolására, visszaöklendezzék…
    – s ha visszakérdezés történne! „Miért, jó ez a mai vezetés, kormányzat!
    Egyértelmű a felelet, nem! Nem jó! Rossz!
    Utcahosszat sorolható a kifogás, a hibák sorozata! -de látni kell!
    Magyarországot, a magyarságot (évszázados időrendben immár), ellehetetlenített helyzetbe hozták!
    „Szabadon” választhatunk a rossz, és a még rosszabb között!

  3. Gyzoltan szerint:

    No igen!
    A regnáló kormányzat stabilitását, a hatalomért, a nagyobb koncért őrjöngő „ellenzék” biztosítja.
    A még megmaradt értékeink felzabálásának, „haláltáncának” időszakát éljük…
    Ehhez igazán jól jön minden lehetséges zavarkeltés, figyelem-elterelés…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top