+ Színház

A Thealter fesztivált támogató estet tartanak a Szegedi Nemzeti Színházban

Igenis, miniszterelnök úr!
illusztráció

A Thealter nemzetközi színházi fesztivált támogató estet rendeznek május 21-én, Szeged napja alkalmából a Szegedi Nemzeti Színházban.

A színház gálaműsorral emlékezik meg annak évfordulójáról, hogy Szeged – története során másodjára – 1719-ben elnyerte a szabad királyi város rangot. Az esten a teátrum színművészei, magánénekesei, táncművészei – többek között Szilágyi Annamária, Szaszák Zsolt, Rácz Tibor, Ágoston Katalin, Gömöri Krisztián, Réti Attila, Kónya Krisztina, Vajda Júlia, Szélpál Szilveszter, Máthé Beáta – egyéni műsorszámokkal lépnek színpadra, a korlátozások feloldása után először találkozva a közönséggel.

A gálaestet a Szegedi Kortárs Balett és a Kövér Béla Bábszínház művészei is színesítik produkcióikkal.

A szervezők a gála bevételével a Thealter fesztivált támogatják, ezzel erősítve a város kulturális intézményei közötti együttműködést és szolidaritást. A nézőknek lehetőségük nyílik plusz támogatással is kiegészíteni a gálára vásárolt jegyek árát, ezzel is segítve a nehéz helyzetbe került fesztivál szervezőinek munkáját.

A magyar független színházak egyik legfontosabb bemutatkozási fórumának számító Thealter nemzetközi színházi fesztivált több mint három évtizede szervezi meg a MASZK Egyesület minden nyáron Szegeden. A fesztiválszervezés mellett a többi közt a szegedi Régi Zsinagógát 1992 óta befogadó színházként is működtető és számos rangos szakmai elismerést elnyerő koprodukciós előadást is létrehozó civil szervezet a korábbi évekkel ellentétben idén nem nyert a professzionális színházművészeti vagy táncművészeti előadó-művészeti szervezetek számára kiírt pályázaton működési támogatást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top