+ Film

42 új film elkészítését támogatja az NFI

Negyvenkét alkotásnak: 7 kisjátékfilmnek, 15 ismeretterjesztő filmnek, 9 animációs alkotásnak és 11 dokumentumfilmnek szavazott meg gyártási támogatást a Nemzeti Filmalap (NFI).

Az NFI Televíziós Döntőbizottsága tévés és streaming bemutatásra készülő alkotások támogatására kiírt pályázatainak második fordulójában 42 filmtervnek 4 pályázati kategóriában szavazott meg gyártási támogatást.

A kisjátékfilm, az ismeretterjesztő, az animációs és a dokumentumfilm pályázatokra összesen 494 filmtervet adtak be az alkotók a második fordulóban.

Ebben az évben Bánszki Kristóf, Bonta Zoltán, Chilton Flóra, Krisztics Villő, Nagy V. Gergő, Oláh Kata és Tóth Péter Pál rendezésében készülő kisjátékfilmek részesültek gyártási támogatásban.

A támogatott ismeretterjesztő filmek között van a II. Andrást és korát bemutató Az elveszett király című alkotás Tősér Ádám rendezésében, a Hogyan csináljunk rossz filmet? című Tímár Péter-portréfilm, Somossy Olivér rendezésében, valamint Weyer Balázs A dallamok, akik vagyunk című sorozata, amely az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő magyar vonatkozású zenei hagyományokat veszi majd sorra. Kabay Barna rendezésében készül a diktatúra alatti egyházüldözést bemutató A pannonhalmi szamizdat története. Emellett Balogh László, Bárány Krisztián, Barlay Tamás, Bíró András, Borbás Barnabás, Buzás Mihály, Katona Szabolcs, Medgyesi Gabriella és Kucsera Tamás, valamint Nagy Ernő, Sepsi Gergő és a határon túli Zsigmond Attila is ismeretterjesztő filmre kapott gyártási támogatást.

Az animációs alkotók közül Erdélyi Judit, Glaser Katalin, Hegyi Olivér, Lantos Júlia, Laszlovszky Zsófia, Igor Lazin, Lehotay Zoltán, Lovrity Anna Katalin és Traub Viktória részesültek támogatásban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top