+ Film

Izgalmas lesz az idősödő Casanováról szóló film is

A nagy szépség sztárja, Toni Servillo játssza az idős Casanovát Gabriele Salvatores új filmjében – írta a Variety.com.

Az Il ritorno di Casanova (Casanova visszatérése) című film, amelyben a híres nőcsábász nehezen dolgozza fel, hogy már elmúlt 60, Arthur Schnitzler regénye nyomán készül. A forgatókönyvön Salvatores A nagy szépség írójával, Umberto Contarellóval és Sara Mosettivel dolgozik.

Schnitzler párhuzamos narratívájára építve Salvatores új nézőpontból közelíti meg a Casanova-mítoszt.

A film egyik síkján az idősödő Casanova egy barátjánál vendégeskedik vidéken, és a vendégek között van Marcolina, akinek viszonya van egy fiatal katonával, Lorenzóval. Ám a nő egy szerencsejáték-adóság miatt Casanova ágyában köt ki, ami miatt Lorenzo párbajra hívja ki a nőcsábászt – mondta el Salvatores.

A másik síkon egy hatvanas éveiben járó olasz filmrendező (Servillo) történetét látjuk, aki a Casanova visszatérése című kosztümös film forgatása közben beleszeret egy fiatal nőbe, akinek semmi köze a film világához. A rendező hozzátette, hogy a napjainkban játszódó jeleneteket fekete-fehérben akarja leforgatni, míg a 18. századi részeket színesben veszi fel.

A hétmillió eurós (2,5 milliárd forint) költségvetésű film forgatása szeptemberben kezdődik Velencében.

Salvatores Mediterraneo című filmje 1992-ben Oscar-díjat kapott, legutóbbi, Ne félj, ha megöllek című játékfilmjét 2019-ben a velencei filmfesztiválon mutatták be. Fuori era primavera (Kint tavasz volt) című pandémiáról szóló dokumentumfilmje a tavalyi római filmfesztiválon debütált.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top