+ Design

6 hónapra 900 ezer forint ösztöndíj

Már elérhető a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj idei pályázata, amelyre április 1-ig várják a fiatal alkotók, tervezők és designelméleti kutatók jelentkezéseit.

A hathónapos, 900 ezer forint értékű ösztöndíjra 35 évnél fiatalabb, szakirányú (BA, BSc, MA, MSc) művészeti, designer és designelméleti egyetemi diplomával rendelkező, Magyarországon tevékenykedő alkotók jelentkezhetnek – írja a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).

Az ösztöndíjpályázat fedezetét a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. adja a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével.

Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke elmondta, hogy az elmúlt több mint harminc évben a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram kétszáznál is több fiatal tervezőnek és designelméleti szakembernek adott alkalmat a szakmai fejlődésre, tehetsége kibontakoztatására. Az egyre jelentősebb ipari, gyártói részvétellel kiegészült és gazdasági döntéshozói figyelemmel kísért program lehetőséget teremt saját kezdeményezésű vagy gyártói együttműködésben megvalósított tervezési és kutatási projektek létrehozására.

“A féléves folyamat során az alkotók elmélyülhetnek kutatási területükben, kiváló szakmai támogatás mellett fejleszthetik termékeiket és piacképes üzleti modellt építhetnek fel”.

Az önálló tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésben kiírt három témában is pályázhatnak.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által kiírt feladatban a jövő témaköréhez kapcsolódó forma- és dekortervezés a cél, porcelánon kifejezve.

Szakmai partnerként a MAFORM is támogatja a programot, két, általuk kiírt feladat is választható. Az egyik a pandémiás helyzet miatt elterjedt távmunkára adható pozitív hatású tárgyi válaszok tervezése. A másik a blockchain technológia mindennapos felhasználási lehetőségeinek és tárgykultúránkra gyakorolt lehetséges hatásainak kutatása, és annak eredményeit felhasználva olyan eszköz és/vagy szolgáltatás tervezése, amely a blokklánc technológia alkalmazásával ad választ egy valós problémára.

Az ösztöndíjpályázat részletes kiírása a https://www.hipo.gov.hu/hu/testuletek/mft/nemzeti-dijak-osztondijak/moholy-nagy-laszlo-formatervezesi-osztondij weboldalon érhető el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top