+ Életmód

Anya és apa helyett 1-es és 2-es szülő kerül az olasz személyikbe

Az anya és apa neve helyett a személyi igazolványokba visszahelyezik az egyes és kettes szülő megnevezést, amelyet a volt belügyminiszter Matteo Salvini törölt el 2019-ben – közölte az olasz sajtó csütörtökön.

Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminiszter a parlamentben jelentette be, hogy a 14 év alatti állampolgárok személyes dokumentumaiban az eddigi anya és apa megnevezést az egyes és kettes számú szülő meghatározás váltja fel.

A miniszter az intézkedést az Európai Unió szabályozásához való igazodással indokolta. A módosítást a személyi adatvédelemért felelős ombudsman is támogatja.

Az egyes és kettes számú szülő megnevezést 2015-ben az akkori miniszterelnök, Matteo Renzi vezette be a nem nő és férfi alkotta családokban élő gyerekek diszkriminációjának elkerülése címén. Négy évvel később Matteo Salvini belügyminisztersége alatt az anya és apa megnevezés került vissza a személyi igazolványokba.

Az LMBT-közösség szóvivője, Fabrizio Marazzo hangoztatta, hogy a jobboldali Matteo Salvini minisztersége alatt egyetlen éjszaka alatt eltörölték az egyes, kettes szülő megnevezést.

“Azóta másfél év telt el, a baloldali kormánynak ennyi idő kellett, hogy politikai bátorsága legyen az LMBT-családok gyerekeinek elismerésére”

– rótta fel.

Matteo Salvini, az ellenzéki Liga párt politikusa úgy reagált, hogy – mint fogalmazott –  az Olaszországban zajló egészségügyi vészhelyzet és kormányválság közepette a jelenlegi belügyminiszter “azzal tölti az idejét, hogy eltörli az anyát és az apát”.

“Minél előbb leváltjuk ezt a kormányt annál jobb”

– tette hozzá Matteo Salvini.

Sárközy Júlia

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Az internacionalista liberális terror sokadik megnyilvánulása a végtelen hosszú listán…
    Ez a maffiánál is sötétebb és szervezettebb világuralmi erő, a világuralom birtokában,immár demonstrálja, hogy bármit megtehet az emberiség hátrányára, az emberiség ellen, a társadalmak, közösségek, nemzetek ellenében! Hol itt, hol ott!
    Sajnálatos, hogy földi létünk népei képtelenek felismerni a létünket fenyegető megvalósult veszélyt, mely az álságos hazug, eszközként felhasznált, “liberális demokrácia” jelszavával a Föld nemzeteit, nemzetségeit, közösségeit felszámolással fenyegetik, mely fenyegetést éppen a nemzetek, a népek szembefordításával realizálják, valósítják meg…
    Ezen “liberális internacionalista” maffia kohézióját, összetartó megbonthatatlan erejét, egy nagyon kimunkált, évezredes gyakorlattal rendelkező, a legszélsőségesebben, a bigottságot is messze kimerítő, “testőrgárda” alapozza meg, kik feltételezhetően még ma is, az emberi lét élet-halál urai valának, az elmúlt évezredek gyakorlatának megfelelően…
    Ténykérdés, de kimondhatjuk, Magyarországon is, a hatalmuk korlátlannak tekinthető…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top