+ Film

Most megnézheted a Pulcinella-díjat nyert magyar animáció összes részét

Pulcinella-díjban részesült a Városi legendák című magyar filmes produkció egyik epizódja a Cartoons on the Bay fesztiválon.

Idén online rendezték meg a gyerekeknek szóló crossmédia és tévés produkciók fesztiválját, a Cartoons on the Bayt, mely az olasz közszolgálati televízió, a RAI kezdeményezésére indult útjára 1996-ban.

A Kecskemétfilm Kft. gyártásában, Glaser Kati rendezésében készült Városi legendák sorozat Az emberi test című epizódját a 7-11 éves korosztályt megszólító televízió sorozatok kategóriában mutatták be. A történetben két kislány szellemes eszmecseréjén derül fény az emberi test működésére. A film értékelésében a zsűri kiemelte az újszerűséget, eredetiséget, innovativitást.

A háromperces animált családi mesének nem ez az első elismerése. Tavaly két különdíjat is kapott: az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál gyerekfilmes versenyszekciójának zsűrijétől és az argentin Anima fesztivál tévéfilmes zsűrijétől kapott. A 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon pedig a legjobb forgatókönyvnek járó elismerésben részesült. Ezeken kívül további hat fesztivál tűzte programjára.

A díjat nyert epizód a nagy sikerű első széria folytatása, mely még 2017-ben kapott támogatást a Magyar Média Mecenatúra Program Dargay Attila-pályázatán, majd 2018-ban a Lakiteleki Filmszemlén a Nemzeti Művelődési Intézet különdíját nyerte el. A magyarországi fesztiválokon kívül az epizódok bemutatkoztak a világ számos filmfesztiválján, többek között Szlovéniában, Csehországban, Dél-Koreában, Szlovákiában és az Egyesült Államokban is. A 13 új rész idén ősszel készült el.

Mindkét sorozat elérhető teljes hosszában a Kecskemétfilm YouTube-csatornáján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy * for Click to select the duration you give consent until.

Népszerűek

To Top