+ Színház

Óriási magyar színházi siker Londonban

A Londoni Magyar Kulturális Központ meghívására vett részt a k2 Színház Búcsúkoncert című darabja a Voila! Europe színházi fesztiválon. A Mozart Requiemjére épülő, szöveg nélküli előadást a sikeres bemutató után a független színházi előadásokat díjazó OffFest színházi díjra is jelölték.

A k2 Színház apokaliptikus előadásában a színészek, egy elegáns vacsora vendégeiként éneklik a Requiem Dies Irae-szekvenciáját, miközben egyre fogy a levegő. A magyarországi bemutató után nem sokkal tört ki a világméretű koronavírus-járvány, ami a darab abszurd-melankolikus jeleneteinek új, aktuális értelmezési keretet is adott.

A Voila! Europe színházi fesztivált 2012 óta rendezik meg Londonban brit és európai színházi társulatoknak. A Londoni Magyar Kulturális Központ a fesztivál szervezőivel együttműködve már másodjára hív meg magyar színházat a rendezvényre. Tavaly a StereoAkt európai identitást körüljáró European Freaks című produkciója érkezett Londonba.

A 2020-as fesztivált a koronavírus járvány miatt teljes egészében online formában tartották meg. A közös nézői élmény megteremtésére az előadásokhoz videókonferenciás közönségtalálkozókat is szerveztek. A Búcsúkoncert nagy sikert aratott a nézők körében, akik szerint az előadás ’felejthetetlen és megrendítő volt, Mozart Requiem-jét az eddigiektől eltérően mutatta be, amit üdítő volt hallgatni’.

„A Voila! Europe színházi fesztivállal való 2019-es sikeres együttműködést követően idén egy újabb innovatív színházi produkciót hívtunk meg Londonba. A k2 darabja méltósággal mutatta be a 2020-as évet jellemző emberi szorongást, bezártságérzetet az európai kultúra egyik legfontosabb komolyzenei alkotásának segítségével. A darabot nem véletlenül jelölték a független színházi előadásokat jutalmazó OffFest díjra. Számunkra nagy öröm, hogy segíthetjük a magyar társulatok bemutatkozását Londonban.”

– fogalmazott Vincze Máté, a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója.

A Búcsúkoncert 2020. november 9-22 között látható a Voila! Europe színházi fesztivál oldalán: https://www.voilafestival.co.uk/sales/farewell-concert

Hogyan éli meg az elit a világvégét? – Interjú Tarnóczi Jakab rendezővel a Búcsúkoncert című előadásról

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top