+ Irodalom

Szakmai és személyes okok miatt mondott fel a Székelyföld főszerkesztője

Keresés a weben

Zsidó Ferenc székelykeresztúri író, kritikus lett a csíkszeredai Székelyföld folyóirat új főszerkesztője, aki egyebek mellett a kiadvány új honlapjának népszerűsítését tűzte ki célul – adta hírül csütörtökön a Krónika című erdélyi napilap.

Zsidó Ferenc Borsodi L. Lászlót váltja a folyóirat élén, aki 2019 májusától töltötte be a főszerkesztői tisztséget júliusig, amikor bejelentette, hogy szakmai és személyes okok miatt felmondott.

Az új főszerkesztő az új honlap felfuttatása mellett rendezvények szervezésére összpontosít, hogy így is népszerűsítse a kulturális folyóiratot.

Zsidó Ferenc 1976-ban született Székelyudvarhelyen, 1999-ben a Bukaresti Egyetemen szerzett magyar-német szakos diplomát, 2008-ban a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen a bölcsésztudományok doktorává avatták. 1999 és 2003 között a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában tanított, 2005-től a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum magyartanára, 2013 és 2019 között a jelenleg már nem frissülő www.eirodalom.ro című irodalmi portált szerkesztette.

Tagja a Romániai Írók Szövetségének, a Magyar Írószövetségnek, az Erdélyi Magyar Írók Ligájának, a Fiatal Írók Szövetségének, kuratóriumi tagja az Erdély Magyar Irodalmáért Alapítványnak.

A Székelyföld folyóirat fenntartója a Hargita megyei önkormányzat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top