+ Irodalom

Elhunyt Charles Webb

Meghalt 81 éves korában Charles Webb amerikai regényíró, akinek leghíresebb műve alapján készült a Diploma előtt című film – írta a deadline.com hollywoodi filmes portál a hétvégén.

Az író június 16-án hunyt el az angliai Eastbourne-ban vérképzőszervi betegségben – közölte barátja, Jack Malvern újságíró.

A Diploma előtt (The Graduate) című regény 1963-ban jelent meg, négy évvel később Dustin Hoffman főszereplésével adaptálta filmre Mike Nichols.

A könyv és a film Benjamin Braddock történetét meséli el, aki viszonyba keveredik apja üzleti partnerének feleségével. A rendező Oscar-díjat kapott a filmért, amely megismertette a világgal Dustin Hoffmant, Webbnek viszont mindössze 20 ezer dollárt jogdíjjal kellett beérnie.

Webb szerint a történet saját tapasztalatain alapul, melyeket diplomaszerzés után Los Angelesbe költözve szerzett, noha a könyv nem tekinthető önéletrajznak.

Későbbi művei közül a The Marriage of a Young Stockbroker és a New Cardiff volt jelentősebb, az utóbbi alapján 2003-ban Hope Springs címmel romantikus film készült.

Webbet nem érdekelték az anyagi javak, bevételei nagy részét eladományozta. Partnerével, Eve Rudd-dal két gyerekük született. Éveken át éltek lakókocsiban, a gyerekeket otthon tanították. New Jersey-ben nudista kempingjük volt. Rudd tavaly halt meg.

Az író 2007-ben jelentette meg a Diploma előtt folytatását Home School címmel, állítása szerint nagyrészt a pénz miatt írta meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top