+ Irodalom

Hogyan éljük túl a Marsot?

Az Irány a Mars! kalandos, játékos olvasmány, mely kimozdítja komfortzónájából az olvasót és szórakoztatva, de mégis hitelesen mutatja be az űrutazás egyébként sem unalmas és hétköznapi világát.

fotó: pixabay

Philippe Nessmann: Irány a Mars! – Hogy döntesz? [Mission Mars] – Móra Kiadó, 2020 – 100 oldal, puhatáblás kötés – fordította Gulyás Adrienn, ISBN:9789634864820

Űrhajósok kalandos missziójába csöppenhet a fiatal olvasó Philippe Nessmann: Irány a Mars! című feleletválasztós könyvében, amely a Móra Kiadónál látott napavilágot Gulyás Adrienn fordításában. A Hogy döntesz? sorozatban megjelent kötet különlegességét a hagyományos olvasmányokhoz képest az adja, hogy a fejezetek végén mi választhatunk a szerző által felkínált lehetőségek közül, és ennek megfelelően kell a megadott fejezetre ugranunk. A történetnek így többféle végkifejlete is lehet, és interaktív élményben lehet részünk.

Tűzoltó űrhajós leszel s katona!

A rajzokkal színesített könyv a nem is olyan távoli jövőben, 2037-ben játszódik, ahol egy nemzetközi űrhajós csapat hatodik, legfiatalabb tagjaként vehetünk részt a Mars-expedícióban. A „vörös bolygón” számos kihívással kell szembenéznünk, például porvihar tör ki vagy tüzet fog a marsjáró, de a kozmikus sugárzásról és a kegyetlenül hideg éjszakáról sem szabad megfeledkeznünk. A felmerülő problémák és vészhelyzetek megoldásában fontos feladat jut az olvasónak, aki ha rosszul dönt vagy késlekedik, az egész expedíció kudarcba fulladhat, ha viszont jó döntéseket hoz, ünnepelt hőssé válhat.

Philippe Nessmann könyvét lapozva hamar rájövünk, hogy az űrben igenis létezik rossz válasz, és súlyos következményei vannak, de ettől válik izgalmassá az olvasási élmény.

Támad a Mars!

Az Irány a Mars! olyan, mint egy videójáték, melyben nem tétlenkedhetünk, de a történet itt nem a képernyőn, hanem a befogadó agyában elevenedik meg, fejlesztve ezzel képzelőerejét. A könnyen érthető nyelvezeten megírt könyv életszagúan mutatja be, mennyi tudásra, tapasztalatra és tervezésre van szükség ahhoz, hogy egy űrbéli kiruccanás sikeresen érjen véget, és a legénység minden tagja épségben térhessen vissza a Földre.

A kötet nem „csupán” szórakoztatni kíván, hanem edukálni is: alapszinten megismertet egy űrállomás egységeivel, megtudhatjuk például, miért is olyan fontos az edzés az űrhajósoknak, vagy hogy mire jók a fékezőrakéták. A kötet végén szójegyzéket találunk, ami a történetben szembejövő alapfogalmakat (pl.: atom, keringési pálya, vákuum) magyarázza el közérthetően.

Az Irány a Mars! kalandos, játékos olvasmány, mely kimozdítja komfortzónájából az olvasót és szórakoztatva, de mégis hitelesen mutatja be az űrutazás egyébként sem unalmas és hétköznapi világát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top