+ Irodalom

Juhász Anna lett Újbuda tiszteletbeli kulturális nagykövete: Nagy tervekkel és vágyakkal állok a 2020-as év küszöbén

Biztosan az úton fogok dolgozni, amin elindultam, a kultúráért, az olvasásért – mondta Juhász Anna.

Fotó: Boldog Attila

Dr. László Imre polgármester és Barabás Richárd kultúráért felelős alpolgármester az Újbuda tiszteletbeli kulturális nagykövete címet adományozta Juhász Anna irodalmárnak ma délután.

A sajtótájékoztatón Dr. László Imre azzal kezdte beszédét, hogy a magyar kultúra az utóbbi napokban az érdeklődés előterébe került, még ha nem is pozitív előjellel, utalt ezzel a szerdán megszavazott színháztörvényre. A polgármester szerint Újbuda vezetésének meg kell erősítenie a kerület fővárosi kulturális életében betöltött szerepét és a Bartók Béla út kulturális funkcióját.

Feladatként tűzte ki továbbá a kerület sokszínűségének bemutatását. Dr. László Imre Juhász Annát kérte fel, hogy segítsen ezen célok megvalósításában, mint Újbuda tiszteletbeli kultúráért felelős nagykövete. A polgármester kiemelte: Juhász Anna saját munkája révén érte el a neki járó megbecsülést, nem csupán azzal, hogy Juhász Ferenc lánya.

Dr. László Imre – fotó: Várkonyi Zsolt

„Szeretnénk, ha Juhász Anna munkájával továbbra is hozzájárulna ahhoz, hogy az írók, költők, színészek, zenészek, képzőművészek éppen itt, Újbudán találkozzanak közönségükkel. Fontosnak tartom, hogy Újbuda lakói minden nap megéljék, hogy milyen csodálatos szellemi környezetben élnek. Különösen az elmúlt napokban született kormányzati döntések miatt fontos, hogy a kultúra szabadsága és a művészetek autonómiája ne csorbuljon”

–  mondta Dr. László Imre. Kiemelte, hogy hathatósan, a korábbiaknál lényegesen jobban igyekszik segíteni az egészségügy és a kultúra helyzetét.

Fotó: Boldog Attila

Barabás Richárd a kerület vezetésének céljaira kitérve elárulta, szeretnék, ha a Bartók-negyed a főváros legújabb kulturális negyedévé lépne elő. Éppen ezért támogatni és erősíteni fogják a környék kulturális szereplői közötti együttműködést.

“Irgalmatlanul izgalmas szellemi energiák járják át az újbudai kulturális közéletet” 

– mondta Barabás.

fotó: Várkonyi Zsolt

Az alpolgármester arra számít, hogy Juhász Anna szakmai barátságokat építve csábítja majd Újbudára a potencionális alkotócsoportokat, akik tovább színesíthetik a kerület kulturális életét. Az első Bartók Kerekasztalt januárban hívja össze a kerület, hogy megépítsék a negyed hosszú távú koncepciótervét.

Juhász Anna megköszönte és elfogadta a kinevezést. Felidézte, hogy a Hadik Irodalmi Szalon 2010-es indulásakor a közösségépítés és az irodalom népszerűsítése mellett fontos célja volt a generációk összekapcsolása is. A rendhagyó irodalomórákkal a fiatal közönséget is meg tudták szólítani. Az Irodalmi Szalon életében új időszak kezdődik.

fotó: Várkonyi Zsolt

Én állok itt, de azt hiszem, ezt a címet mindannyian kaptuk, akik jártunk az irodalmi szalonba, akik dolgoztunk rajta, az elmúlt 9 évben az a közel 20 ezer ember, aki velünk van, és folyamatosan követi az oldalunkat, közvetíti az eseményünket. Úgyhogy nagyon-nagyon sokan vagyunk és ez egy nagyon jó erő, ez egy nagyon jó közösség. Azon az úton fogok dolgozni, amin elindultam, a kultúráért, az olvasásért. Nagy tervekkel és vágyakkal állok a 2020-as év küszöbén”

– mondta, hozzátéve, a jövőre jubiláló Irodalmi Szalon brand lett, és azon dolgoznak, hogy 2020-ban is folytatódhasson.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top