+ Történelem

Bejelentették az új japán császár uralkodása korszakának nevét

A japán kormány bejelentette hétfőn az új császár, a május elsején trónra lépő Naruhito uralkodása korszakának nevét: a 248. korszak, szakértők és parlamenti vezetők véleményének meghallgatása után, a Reiva nevet kapta.

Az uralkodói éra neve – japánul gengo – mindig nagy közérdeklődésre tart számot az országban, mert az élet nagyon sok területén használják. A gengo általában lefedi egy császár uralkodásának teljes idejét. Ezúttal miután Akihito bejelentette, hogy április 30-án lemond, így a hatalomváltás nem lesz váratlan. A kormány az előzetes tájékoztatásával minimálisra akarta csökkenteni a naptárváltás okozta fennakadást.

A Kyodo hírügynökség jelentése szerint a korszaknévről mindig a hivatalban lévő kormány dönt, és az általában két kínai karakterből – japánul kandzsi – áll. A névnek pozitív, a japán nép ideáljaihoz közel álló jelentésűnek, ezenkívül könnyen írhatónak és olvashatónak, de a nyelvben nem gyakran használtnak kell lennie. Továbbá korábbi korszakneveket nem szabad használni. A Reiva korszaknév nem kínai eredetű, mint a korábbiak, hanem japán klasszikus, és két tagjának jelentése: „jó”, illetve „harmónia”. Az április 30-án lezáruló korszak, a Heiszei jelentése „békét teremtő”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top