+ Életmód

Tragédiával végződött az első randevú a londoni állatkertben

Megölte a londoni állatkert nőstény szumátrai tigrisét pénteken, az első randevún új partnere, egy hétéves hím, amely egy dániai szafariparkból érkezett.

A 10 éves nőstényt, Melatit és Asimot (arabul: védelmező), a hímet 10 napig tartották egymás közelében, de egymástól elkülönítve, hogy legyen idejük megszokni egymás jelenlétét és szagát.

A felismerni vélt „pozitív jelzések” nyomán pénteken elérkezettnek látszott az idő a pár összeeresztése, ám a szokványosnak indult találkozás előbb feszültté, majd egyre erőszakosabbá vált, és a frissen érkezett hím megölte a nőstényt.

A gondozók kiabálással és csörömpöléssel próbálták szétválasztani az állatokat, de Melati életét nem sikerült megmenteni.

A londoni állatkert nagy reményeket fűzött az új hímhez, amelyet „tökéletes társnak” véltek a nőstény számára.

Múlt héten lelkendező közleményben ünnepelte a pompás szumátrai tigris érkezését, amelytől a fajmegőrzési program újult erővel való folytatását remélték.

A megölt nősténynek öt kölyke született előző partnerétől, Jae Jae-től, amely januártól egy franciaországi nagymacskaparkban vesz részt a kihalás fenyegette faj fenntartásában.

A szumátrai tigrisből már csak néhány száz példány élhet vadon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top