+ Zene

Rost Andrea: Izgatottan várom az alapítványom első nagy rendezvényét

ROST ANDREA

Nagyszabású jótékonysági hangverseny december 19-én a Vigadóban.

A Tehetség Évének záróeseményeként a Rost Andrea Művészeti Alapítvány nagyszabású jótékonysági hangversenyt rendez december 19-én a Vigadóban. Ezzel az első önálló rendezvénnyel az alapítvány elkezdi megvalósítani alapító okiratában megfogalmazott céljait: támogatni olyan művészi tevékenységeket, amelyek révén gazdagodhat a magyar művészeti-kulturális élet, amelyekkel gyermekek testi-szellemi-zenei fejlődését segítheti elő. Az eseménnyel a Pető Intézet művészeti tehetséggondozási programjainak megvalósulását kívánják elősegíteni.

„Izgatottan és boldogan várom alapítványom első nagy rendezvényét, amellyel – reményeim szerint – egy hosszú távú terv megvalósításához kezdhetek hozzá. Amióta zenével foglalkozom, időről-időre felmerül bennem az a vágy, hogy olyan embereket, első sorban gyerekeket segítsek eljutni a zenehallgatás vagy akár a „zenecsinálás” semmi máshoz nem hasonlítható, örömteli tevékenységéhez, akik segítség nélkül talán soha nem részesülnének ilyen élményben. E diákok, gyógykezeltek között számos olyan gyermek van, akinek megvan az adottsága és a kedve is ahhoz, hogy zenét tanuljon, viszont testi problémái ezt nagyon megnehezítik. Ha azt látom, hogy segítségemmel ők is részesülhetnek az általam nap mint nap átélt élmények legalább egy részében, maradéktalanul boldog leszek”

– emelte ki Rost Andrea, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának Jószolgálati Nagykövete.

A koncerten Rost Andrea mellett fellép Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész, Sándor Csaba bariton, Simic Aleksander a Virtuózok döntős csellistája, a Magyar Rádió Gyermekkórusa (karigazgató Walter Judit, zongorán közreműködik Arany Zsuzsanna), a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Kovács János Kossuth-díjas karmester.

Simic Aleksander a csellisták „házi” zeneszerzőjének művét választotta, Popper Dávid virtuóz szalondarabjai leghíressebbikét, a Magyar rapszódiát. Baráti Kristóf Mozart A-dúr hegedűversenyét játssza el. A sűrű egymásutánban megkomponált öt Mozart-hegedűverseny utolsó darabja a lassú bevezető első hangjától, a lírai középtételen át a fergeteges törökös betéttel fűszerezett zárótételig magában foglal mindent, ami keletkezésekor, 1775-ben technikában, stílusban, dallaminvencióban egy hegedűversenyben jelen lehetett. A hangverseny második részében a Magyar Rádió Gyermekkórusa egy csodálatos karácsonyi csokorral áll színpadra, köztük John Rutter Tomorrow Shall Be My Dancing Day című darabjával. Majd Mozart operáinak virtuóz kettősei és áriái csendülnek fel Rost Andrea és Sándor Csaba előadásában. Az estet Rost Andrea Mozart pazar koncertmotettájával, az Exultate, jubilatével zárja.

Sztárok a Pető Intézet tehetségeiért. A Rost Andrea Művészeti Alapítvány jótékonysági hangversenye.

  1. december 19. 19:00, Vigadó

Műsor:

Popper: Magyar rapszódia
Mozart: A-dúr hegedűverseny, K 2019
*****
Bach-Gounod: Ave Maria
Brahms: Ave Maria
Kodály: Ave Maria
John Rutter: Tomorrow Shall Be My Dancing Day
Mozart:
Figaro házassága – Cherubino áriája
Don Giovanni – Zerlina és Don Giovanni kettőse
A varázsfuvola: Pamina és Papageno kettőse
A varázsfuvola: Pamina áriája
Don Giovanni: Leporello „Regiszter”-áriája
Exultate, jubilate – koncertmotetta, K 165

Jegyvásárlás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top