+ Irodalom

Tiltsák be a Halloween tökfaragást?

Listát készítettek azokról a könyvekről, amelyek segíthetnek a félős gyerekeknek

Összeállították azoknak a mesekönyveknek a listáját, amelyek segíthetnek a szorongó gyerekek félelmeinek oldásában. A lista elkészítéséhez meseírók és pedagógusok véleményét is kikérték. A listára olyan könyv is felkerült, amelyet az osztrák iskolákban már a tanórákon is használnak, ha észreveszik, hogy gond van valamelyik gyerekkel. A lista népszerűsítését egy balatoni mesehősre, Füred Kapitányra bízták. Az akcióhoz a Balatoni Hajózási Zrt. mellett autós márkák, könyvkiadók, édességgyártók is csatlakoztak.

A szörnyen jó mesekönyvek egy-egy példányát elsőként október 27-én, azokon a Halloween – hajókon rejtik el, amelyek Siófokról és Balatonfüredről indulnak. Az akcióval a közös olvasás élményét szeretnék népszerűsíteni, amelyekről több kutatás isbebizonyította, hogy jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek kevésbé szorongjanak.

A félelmetes könyvek listájáról készült videó:

Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója elmondta: Október utolsó napjához közeledve minden évben nagy vita alakul ki arról, kell-e tökfaragással és rémisztő díszekkel dekorálni lakásunkat. Sokan háborognak a közösségi médiában mondván

“A Halloween csak egy amerikai bugyutaság, Magyarországon halottak napját kell ünnepelnünk, erre kell megtanítanunk a gyerekeket is.”

Mi nem szeretnénk megmondani senkinek, hogy mire tanítsa meg a gyermekét. Inkább arra buzdítunk minden szülőt, turisztikai szakembert, programfelelőst, művelődési ház vezetőt, múzeumigazgatót, emelkedjenek e viták fölé és találják meg minden ünnepben, megemlékezésben azt a közös jót, amely segít gyerekeinknek stresszmentesen eligazodni ebben az örökösen változó világunkban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top