+ Film

Csuja László első filmje elhozta a Kritikusok Díját Palicsról – Nézz bele a filmbe!

A menekülő párról szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon volt.

Keresés a weben

A július 14. és 20. között megrendezett Palicsi Nemzetközi Filmfesztiválon a Kritikusok Díját kapta az elsőfilmes Csuja László road movie-ja a Párhuzamok és ütközések című szekcióban.

A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A menekülő párról szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon volt (erről itt írtunk), ahol a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban elnyerte a zsűri díját.

Az 1992-ben alapított Palicsi Nemzetközi Filmfesztivál Párhuzamok és ütközésekszekciójának bírálóbizottsága, Chiara Spagnoli Gabardi olasz, Pavlina Jeleva bolgár és Maja Bogojevic montenegrói filmkritikusok szerint a Virágvölgy:

“szívbemarkoló első film, amely bemutatja, hogy a társadalom peremére szorult fiatalok hogyan keresik a szerelmet, és hogyan küzdenek meg a fennmaradásért egy elidegenedett társadalomban.”

Csuja László első filmje elhozta a Kritikusok Díját Palicsról – Nézz bele a filmbe!
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top