+ Ajánló

Kétnyelvű magazinnal jelentkezik a Budapesti Tavaszi Fesztivál

Káel Csaba és Bán Teodóra, fotó: Felvégi Andrea

Színes, kétnyelvű magazinnal jelentkezik a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF); a szerdától elérhető ingyenes kiadvány a március 30. és április 22. között több mint 150 eseménnyel jelentkező BTF programjainak legjavát mutatja be.

A fesztivál lényege az állandó megújulás, ezt szolgálja a most először megjelentetett BTF Magazin is – mondta el a 15 ezer példányban nyomtatott kiadvány keddi budapesti bemutatóján Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója és a fesztivál Operatív Testületének (OT) elnöke.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ igazgatója, az OT tagja hozzátette: a magazin magyar és angol nyelven is bemutatja a fesztivál programjait, előadóit.

A BTF három hetében számtalan világsztár érkezik Budapestre, akikért érdemes akár ideutazni is; őket már nem csak a www.btf.hu honlapon, hanem a magazinból is meg lehet ismerni – közölte.

Káel Csaba hangsúlyozta, hogy a Németh Marcell által szerkesztett, 64 oldalas kiadványba nem férhetett bele minden arra érdemes program, de az olvasók exkluzív írásokon keresztül hangolódhatnak rá a legfontosabb előadásokra, koncertekre, kiállításokra.

A tehetséges fiatal szoprán, Kele Brigitta életútját bemutató riportból megtudható, hogyan jutott el Erdély szívéből a New York-i Metropolitan színpadáig. A fiatal operaénekesnő a BTF nyitónapján a monumentális Liszt-oratórium, A Szent Erzsébet legendája címszerepében áll színpadra.

A világhírű brit karmester, Sir Roger Norrington a magazinnak adott interjúban arról beszél, hogy milyen lesz a szívének legkedvesebb Mozart-műveket vezényelni a Felvilágosodás Korának Zenekara élén április 9-én.

Megszólal a lap hasábjain a Magyarországon eddig nem játszott Hasse-operát, az Artasersét rendező Kovalik Balázs és az 50. születésnapját turnényitó dupla koncerttel ünneplő Ákos is.
A lap külön cikket szentel a barokk zenének, és bemutatja annak kapcsán a fesztivál újdonságainak egyikét, a Zsabó Fesztivál régizenei koncertjeit. A különlegességek kedvelői értesülhetnek olyan világhírű magyar zenészek, mint Korcsolán Orsolya hegedűművész, Ittzés Gergely fuvolista és Nagy Péter zongoraművész új projektjeiről is, amelyek szintén a Budapesti Tavaszi Fesztivál műsorát gazdagítják.

Káel Csaba elmondta, hogy a Március 15. téren, a Piarista Rendház homlokzatán a fesztivál egész ideje alatt fényfestés is várja a budapestieket és a fővárosba látogatókat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top