+ művészet & politika

Több mint ezren kaptak művészjáradékot a folyósítás első hónapjában

Nemzet művésze kft Fotó: Kovács Tamás, MTI

A járadék havi összege jelenleg 121 ezer 125 forint.

A művészjáradék folyósításának első hónapjában, márciusban több mint ezeregyszázan részesültek a juttatásban.

A művészjáradék 2018. január elseje óta igényelhető. 2018. március 14-ig 1230 kérelem érkezett be az MMA Titkárságára. Ebből eddig 1196 kérelmet bíráltak el, 1172 esetben elfogadták, 20 esetben elutasították az igénylést. Márciusban 1122-en kapták meg a művészjáradékot.

Az MMA javaslatára a művészjáradékra a törvényben meghatározott művészeti szakmai díjjal rendelkező, 65 év feletti, más rendszeres állami juttatásban nem részesülő művészek, művészetelméleti szakemberek jogosultak. A járadék havi összege jelenleg 121 ezer 125 forint. A járadék a köztestület internetes oldalán (mma.hu) megtalálható módon igényelhető.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. DrNemoda szerint:

    Megosztó, hatalmi játék ez ! Valaki vagy művész, és akkor bizonyos eltartási kötelezettségünk van vele szemben (ha nélkülözni lenne kénytelen), vagy nem az, és akkor lehet a tagja akármilyen kormányhű szervezetnek, nem kaphat ilyent – menjen és keressen jövedelmezőbb elfoglaltságot ! Ebben – esetleg – külön is lehetne segíteni. Az MMA-t meg kell szüntetni, vagyonát visszaállamosítani ! Az érintetteket visszaélés miatt (nem beszámíthatatlanság vagy a művészi szabadság megsértése miatt) kell majd felelősségre vonni, a rusnya elveiket vallhatják, ameddig bírják !

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top