+ Életmód

Így élünk és halunk valós időben a Föld nevű bolygón

Másodpercek tört részei alatt változó számok, amelyek egy-egy ember születését vagy halálát jelentik. És ezek a számok mi is vagyunk.

Rengeteg statisztika lát napvilágot a focisták passzairól, a napi villámok számáról, a percenkénti szeretkezésszámról. Ezeknek a számoknak a kisebb léptékű részét fölfogjuk, de a nagyobb léptékek túlmutatnak az ember képzelőerején.

Az itt látható élő statisztika inkább megmozgatja az ember fantáziáját, de legrosszabb esetben is elképeszti. Másodpercek tört részei alatt változó számok, amelyek egy-egy ember születését vagy halálát jelentik. És ezek a számok mi vagyunk. Ebben a számsorban benne állunk.

Ezek a számok persze, inkább azt kívánják bemutatni, hogyan nő a Föld nevű bolygó lakossága a születések és halálozások különbözeteként, és ezzel együtt hogyan csökken az egy emberre jutó élhető tér. De ne dramatizáljuk túl, nézzük meg a változást, és emlékezzünk rá. Mert ha egy-egy döntésünk közben/előtt eszünkbe jut, nem lesz véletlen.

LIVE: Watch the Earth's population rise in real time

LIVE: Watch the Earth's population rise in real time. So far this year the population has grown by over 300,000 people. It's January 2.

Posted by I fucking love science on Dienstag, 2. Januar 2018

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top