+ Irodalom

Eltűntek a Nemzeti Kulturális Alap 2017-es döntéseinek eredményei

És ez hogy derült ki? Egyszerűen.

A Librarius egy korábbi szerzője posztolt az FB-n egy listát, amelyen már nem is a kiosztott pénzek nagyságrendjén lepődik meg az ember (Kurultáj megvalósítása 300 millió forint?), hanem a bátor nem odafigyelésen. Freuddal szólva leírták az őszintét, amikor az előadó-művészeti program helyett eladó-művészeti programot írtak.

Az oknyomozó újságíró, kulturális termékek listája lévén az NKA-ra gyanakodott, merthogy a posztolt listán nem található forrás. Ekkor derült ki, hogy egyetlen 2017-es döntés sem érhető el az NKA honlapján.

Az viszont kiderült, hogy a lista a 444.hu december 28-i cikkéből származik, amelyben az Előretolt helyőrség bőséges kitöméséről írtak: 1,4 milliárdot kapott a társaság, amely irodalmi körökben eddig elképzelhetetlen nagy összegnek számított. Most már nem az.

Hogy a két esemény között bármilyen összefüggés lenne, az már a fikciós próza kategóriába tartozik. A cikk szereplői pedig a megvásárolt írók kategóriájába. De hogy ennek a hazai irodalmi élet hergelésén kívül más célja és eredménye is lenne, többé-kevésbé kizárt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top