+ Média

Felmondott a Vasárnapi Hírek főszerkesztője a kormány uszító reklámpropagandája miatt

Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője a Facebookon tette közé, hogy nem tud tovább ebben a hazug és képmutató légkörben dolgozni.

Fotó: Kertész Anna Facebook-oldala

Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek főszerkesztője a Facebookon tette közé, hogy nem tud tovább ebben a hazug és képmutató légkörben dolgozni.

Tegnap vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében. A múlt héten felálltam a főszerkesztői székből, mert már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért. Aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámunkban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek. “Társadalmi célű hirdetéseivel” a kormány pont ezeket az értékeket kívánja eltűntetni a magyar társadalomból. Van abban némi irónia, hogy a lapban megjelenő Publicus kutatás igazolja a gyűlöletkeltő propaganda eredményességét: az ugyebár nyilvánvaló, hogy az ország lakói egy darab menekültet nem láthattak az elmúlt két évben, az idei év legnagyobb problémájának mégis a hazai migránshelyzetet látják. A kivándorlás miatt a megkérdezettek csupán 1 százaléka aggódik, miközben nincs orvos, aki öt óra alatt ránézzen egy súlyos betegre a sürgősségin, melynek következményeként az illető meghal.
Sajnálom, hogy távozom a szerkesztőségből és a kiadótól, ahol az elmúlt 10 évemet töltöttem. Szuper emberek maradnak itt, akiknek küzdelméhez, hogy ellensúlyozzák a propagandahirdetések kártékony befolyását, sok erőt kívánok. Nekem nem volt elég belőle.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. DrNemoda

    2017-12-24 - 09:35

    Mindenképpen gratulálok a döntéséhez, ez az, ezt kell, ezt lehet csinálni ! Persze, nem könnyű, de mégis, az ember nem arra született, hogy állandóan meghunyászkodjon a gátlásalansággal és erkölcstelenséggel szemben !

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top