+ Építészet

Újabb Gaudí-épületet nyitnak meg Barcelonában a látogatók előtt

A Barcelona belvárosában található ingatlan építésével Manuel Vicens bróker bízta meg a még pályája elején álló Gaudít 1883-ban.

Bővül a nyilvánosság számára látogatható Gaudí-épületek listája Barcelonában: csütörtökön nyitja meg kapuit a La Casa Vicens, az első a világhírű építész által tervezett lakóépületek közül.

A Barcelona belvárosában található ingatlan építésével Manuel Vicens bróker bízta meg a még pályája elején álló Gaudít 1883-ban. A család nyári rezidenciájának szánt négyszintes, keleties motívumokkal gazdagon díszített ház két évvel később készült el.

Az épület 1899-ben gazdát cserélt, a Jover-család tulajdonába került, amely 1925-ben Joan Baptista Serra de Martínez építészt, Gaudí barátját bízta meg a ház bővítésével, hogy az addigi egy helyett három lakást alakítson ki benne.

A La Casa Vicens 2014 óta a MoraBanc andorrai pénzintézet tulajdona, amely úgy döntött, hogy múzeumot hoz létre az épületben.

Joan Abella, a La Casa Vicens igazgatója elmondta: az ingatlan helyreállítása és múzeummá alakítása 4,5 millió euróba (1,4 milliárd forint) került.

Az UNESCO világörökségi listáján 2005 óta szereplő, most megújult épületben évente 150 ezer látogatóra számítanak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top