+ Zene

Fischer Iván összehozza egy koncertre az őcsényi családokat és a menekülteket

Nagyon elszomorítottak az Őcsényben történtek – mondja Fischer Iván. Az, hogy emberek ennyire tudnak félni, és hogy emberek ilyen gyűlölettel tudnak fordulni az odalátogató szerencsétlen családok felé…

Nagyon elszomorítottak az Őcsényben történtek – mondja Fischer Iván. Az, hogy emberek ennyire tudnak félni, és hogy emberek ilyen gyűlölettel tudnak fordulni az odalátogató szerencsétlen családok felé…

A Kakaókoncert a Budapesti Fesztiválzenekar székházában (1034 Budapest, Selmeci u. 14.) lesz október 22-én, vasárnap 14.30 és 16.30 között.

10 hozzászólás

10 Comments

  1. öcsisajt szerint:

    Baxd meg van annyi pénzed nyugodtan fogadd be azt lásd vendégül őket. Nem a szájkaratét kell itt előadni. Lehet nagy művész vagy de agyilag zokni.

  2. József Kovács szerint:

    De azért a sok sok milliós állami támogatásra igényt tart,mert a nélkül mennének a levesbe!!

  3. Erzsébet Czebe Tóth szerint:

    Nem tudtam eddig mi vagy ki hiányzott mostanában a hírekből……. remélem gyalázkodott is egy sort

  4. István Hámori szerint:

    Minek ennyit lovagolni ezen a történeten?

  5. Tátrai Mariska szerint:

    Erre van pénze a zenekarnak ? A koncertre sem az Őcsényiek, se a migránsok nem jutnak el, csak a hír száll szanaszét!!

    • Muschl Ilona szerint:

      és ez a hír édeskevés a millárdos plakátkampányokkal szemben, de akkor is száll!

  6. Takács Zsóka szerint:

    Darázsvarázsnak igaza van. Őcsényiek okosan cselekedtek , van mit félteniük és nekünk összmagyaságunknak is. . Kő kemény politkai “,etnikai feltöltési ” harc áll az üdültetések mögött…
    Fisher úr és hasonlóan gondolkodó(?) társai pedig jobban teszik ha a” kaptafánál maradnak .” Kéretik mertekinteni az őcsényi Önkormányzat web lapján MIT FÉLTENENEK . Tessék jobban betekenteni a közösség életébe vajh, mit is félthetnek? Milyen -sárközi – kulturális örökséget , egy homogen közösséget ,a községhez tartozó felújitott repülőteret, a Gemenci Erdő-és Vadgazdaságot, a Duna közelségét és nem utolsó sorban a paksi Atomerőmű cca. 40km-re lévő területét.
    A pár hónapra hétre bekőltöztetés jól ki lett fundálva ! Mennyit perkáltak volna le a vendéglősnek? (Nyóckeres egyes vendéglősök jól jártak amikor a Keletiben állomásoztak.)
    Ma csak gyerekek,holnap a pereputty…Aki ,járt már arab országban, láthatta milyen óriási külünbségek vannak európai és “afro” közösség között.

    Jómagam 3 hetet töltöttem közöttük de, nem kivánom senkinek azt ,amilyen embertelenül bántak velem. Egyedüli magyar voltam a szállodában..Már érkezésemkor érzékeltették,hogy nem örülnek,-nyakamban kereszt volt- ,.Szállodai szobára fizettem mégis, a szálloda leg eldugottabb helyén kaptam az éjszaka közepén egy bungalót .
    Majd ,4.napon a szobát elárasztották a hangyák ..még az ágyat is. Kérésemre úgy intézkedtek,hogy megmutattam a konzulátus telefonszámát ,vagy adnak másik szobát, vagy most azonnal hivom a Konzulátust. Vagy, átmegyek a szomszéd szállodába,ahol a pénzt váltották kemény kamattal mert , ahol laktam nem szolgáltak ki.
    Étkezésem napi 3szori helyett kétszeri volt- a 3 napos kirándulási csomagot nem kaptam meg jó,hogy volt kellő költőpénzem,emiatt az ajándék vásárlás minimálisra csökkentve – .Étkezéseknél vagy nem volt helyem,vagy egyszerűen nem szolgáltak ki. Ekkor, 50 fokban 2km-rt gyalogoltam az általuk szupermarketnek nevezett 2x3méteres üzletbe kekszért és ásványvizért No, ebben az üzletben volt egy idős mosolygós mamika aki aranyos volt és invitált másnapra is. . Ásványvizet sem vásárolhattam a szállodában .
    2006- október 19-i eseményeket a berber kiránduláskor tudtam meg.
    Megkérdezték tőlem hogy honnan jöttem. Mondtam, Magyaroszágról és Budapestről(Budapestet nagyon tudják) . Az árus elkezdett kiabálni velem majd, banditának nevezett. Kikértem magamnak. Én ,csak álltam értetlenül, mert nem tudtam mi a baja, vásárolni akartam nála.
    .Otthagytam a portékája közepette, futott utánam…én meg előle.
    Harmadik napon a Douz-i kirándulásból hazafelé útban tudtam meg ,hogy Bp-en megostromolták a Televizió épületét lövések is eldördültek.
    Szorongva mentem a szállodai szobámba, ahol a hangyás elárasztás fogadott. Ekkor ,még csak 4.napja voltam Tunéziában…További napok mindennapos és arabokra jellemző alattomos szurkapiszkáikkal teltek.
    Idegen vezető román -magyar nő aki, 100kmre volt tőlem. Az arab férje miatt nem intézkedett. Igyekeztem minél kevesebbet a Monasztir-i szállodában tartózkodni de, amerre jártam figyeltem.,fotóztam. Megállapitottam,hogy merőben más életvitelük, életfelfogásuk van mint az európai embereknek. Majd, 10. napon jött a ramadan..
    Erről úgy gondolom nem kell külön beszámolnom…pokol volt nekik az egész napos koplalás amit velünk is igyekeztek burkoltan betartatni.
    Ételadagok felére csökkentek,reggelik kimaradtak. Takaritás megszünt .Megértettem,mert ismertem,tudtam mit jelent számukra a ramadan. Nekem , mint vendégnek alkalmazkodnom kellett. Csak a többi mellékes, gonoszkodón agressziv esemény ne lett volna.

    Kirándulás végén , magyar Hazám talaját megérinteni a lábammal, maga volt a földi paradicsom.

    Mindez csak 3 hetes üdülés volt..Kereszttel a nyakamban és pár napig , fehér bőrűként, szőkén ,rádásul még fehér öltézékben érkezve elég volt ahhoz,hogy a fenti gonoszságokat -apró epizódokat nem irtam- elkővessék ellenem. Annak tudatában , hogy a szálloda területén együli magyar vagyok. Leg gonoszabbak a nők voltak ,az ágyra és étkezésnél asztalra tett ” borravaló ” sem hatotta meg őket… .Férfiak semmibe veszik a nőket, velük nem kellett viaskodnom. Lekezelve, időkönként nem adtak 1-1 ételt.

    Utólsó napokban szomszéd szálloda pénzváltója és felesége meg kérdezte miért nála váltok pénzt rendszeresen. Mondtam,hogy egyszerűen nem váltottak nekem a szállodámban. Figyelmezetett ,hogy nem elég a fehér bőröm,még kereszt is volt a nyakamban ez lehetett az ok (, amit a felesége már korábban, rá mutatva az ékszerre, kivetett a nyakamból) amit , ott nem tolerálnak ,mondta…

    Magyarok, magyar honfitársaim, homogén európai létünket, identitásunkat ,kultúránkat ,gyermekeink,unokáink jövőjét NE ADJUK betelepitett, az európai embertől teljesen más identitású idegen nációk kezére. Igaza van Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és vele azonosan gondolkozó V-4-eknek,hogy a saját hazájukban kell segiteni és megoldani a probláikat, legyen az bármely “afro vagy ázsiai ” ország .

    Köszönöm,hogy elolvassák, és józan ésszel átgondolva amiket irtam , visszautasitással viszonyulnak a hazánkat is idegen nációkkal elárasztani akaró nagyhatalmak törekvése ellen.
    Akik kötelessége felkarolkarolni a szerencsétlen embereket, azok a jelen napjaink és anno, a gyarmatositó országok.
    Ezek az emberek a gyarmatositások miatt kérik vissza a ” kölcsönt” .Magyarul: Kölcsön kenyér vissza jár alapon. Ebben , igazuk van.

    Merkel asszony pedig ,a könnyelmű kijelentésével tette ellenük a legrosszabat ,hogy hazájába inválta szegényeket. Most tessék álljon helyt Németország. Angela Merkel pedig NE próbálja szétosztani a migránsokat a tagországok között a felelőtlen tette miatt. Viseljék a következményeket .

  7. L Horváth Katalin szerint:

    Honnan tudjátok, hogy a koncertet ki finanszírozza?

    Tudjátok, hogy a BFZ-t hány magánszemély és cég támogatja a saját pénzéből?

    Voltatok már valaha Fesztiválzenekar-koncerten, pláne gyerekeknek szóló kakaókoncerten?

    Tudjátok, mi mindent tett le az asztalra, hány jótékonysági koncertet adott, mennyi karitatív
    munkát végzett a BFZ és személy szerint Fischer Iván azóta, hogy Kocsis Zoltánnal megalapították a zenekart?

    Ha már közpénzről van szó, tényleg az fáj, hogy egy, a világ minden táján megsüvegelt, sokezres teltházakat vonzó magyar zenekar örömet akar szerezni néhány GYEREKNEK és az őket kísérő szülőknek? Az nem fáj, hogy egy sehonnai gázszerelő, Mészáros Lőrinc, nulla teljesítménnyel, anélkül, hogy a közjót szolgálná, NAPONTA 250 milliót (a Fesztiválzenekar fővárostól kapott ÉVI támogatását, a HAVI magyar átlagkereset 1250-szeresét) zsebel be, kizárólag azért, mert a ,,törvényesen megválasztott” kormányfő kebelbarátja és strómanja? Az nem fáj, hogy a hazug, erkölcstelen, ráadásul teljesen értelmetlen ,,Állítsuk meg Brüsszelt!”-kampány önmagában 4,2 MILLIÁRD forintot vitt el az adóforintjainkból? Azon nem háborodtok fel, hogy 2020-ig 215 MILLIÁRD forint közpénzt költenek – kongó – stadionokra, miközben a működésképtelen egészségügy a szó szoros értelmében halálos áldozatokat szed? Erre adtatok felhatalmazást a ,,törvényes választásokon többségi szavazással” hatalomra került kormánynak?

    A közpénz nem a kormányé, nem Orbán Viktoré, csak úgy rendelkeznek vele, mintha a sajátjuk volna, és kegyet gyakorolnának azzal, hogy másnak is adnak belőle. A közpénz
    azoké is, akik tudják, mekkora jelentőséggel bír Alföldi Róbert és Fischer Iván a magyar és az egyetemes kultúrában, és igényt tartanak a produktumaikra. Megnézik, meghallgatják az előadásaikat. (Ellenben a magyar foci, amibe megkérdezetlenül és számolatlanul öntik a milliárdokat, még a Fidesz-hívők többségét is teljesen hidegen hagyja.http://24.hu/belfold/2017/10/05/meg-a-fidesz-szavazokat-sem-erdekli-a-magyar-foci/) Az Alföldit – önként – kedvelők száma (csak a Facebookon) megegyezik a hatodik legnagyobb magyar város, Győr lélekszámával, a BFZ-nek Cegléd-lakosságnyi hazai rajongója, követője van, és ők is adófizetők.

    Mint tudjuk, a politika szó eredeti jelentése: közélet. Mindenki politizál, aki nem elszenvedője, hanem alakítója akar lenni a saját életének. Ti is éppen politizáltok a hozzászólásotokkal.
    A művészeknek pedig kifejezetten az a dolguk, hogy tükröt tartsanak, gondolkodásra késztessenek ebben az eszement világban, jobbá, nemesebbé, emberségesebbé formálják az embert, és főként: tegyenek a gyűlölet ellen, különösen akkor, ha azt kormányszintre emelik. Addig jó nekünk, amíg vannak Fischer Ivánok és Alföldi Róbertek, akik a maguk eszközeivel megpróbálják enyhíteni azt a borzalmas anyagi és mentális kárt, amit ez a kormány okoz a társadalomnak.

    És nem, a Kocsis Zoltánok, a Fischer Ivánok, az Alföldi Róbertek, a Bartók Bélák, az Ady Endrék nem pótolhatók. Azt senki más nem tudta-tudja, amit ők tudtak-tudnak.

  8. Muschl Ilona szerint:

    Remélem azért van néhány ember, akinek a kormánypropaganda nem vette el teljesen az eszét és átlátja, hogy Fischer kezdeményezése nem a migránsokat simogatja, sőt nem is a migránsokról szól, hanem arról a gyűlöletről, amit a kormány több tízmilliárd közpénzből az emberek fejében keltett és arról a felelőtlenségről, amivel a miniszterelnök helyesli a fenyegetést és a rongálást.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top