+ Irodalom

2 millió dollár egy könyv megírásáért

A kiadó közlése szerint a könyvnek még nincs címe.

Kétmillió dolláros honoráriumért ír könyvet James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója az “etikus vezetésről”.

Comey a New York-i Flatiron Books kiadóval kötött szerződést. A könyv, amelynek megjelenése 2018 tavaszára várható, a vezetői képességek kibontakoztatásához, az “etikus vezetés” mindennapjaihoz ad majd tanácsokat. James Comeyt – aki 2013 és 2017 között volt az FBI igazgatója – májusban bocsátotta el hivatalából Donald Trump elnök, a tavalyi amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozás vizsgálatai miatt kialakult nézetkülönbségekre hivatkozva.

Az elnöki döntés meglepetést keltett az amerikai politikai életben, politikusok és elemzők egyaránt felvetették, vajon Trump megpróbált-e beavatkozni az FBI vizsgálataiba. Az elnök cáfolja ezt, miként visszautasítja azon feltételezéseket is, miszerint összejátszott volna Oroszországgal a tavalyi választási kampányban. Moszkva cáfol minden beavatkozási kísérletet.

A kiadó közlése szerint a könyvnek még nincs címe. Bob Miller, a Flatiron Books vezetője a  létrejött  megállapodás utáni tájékoztatóján kifejtette:  arra számít, hogy ” a könyv történelmünk különleges pillanataiba nyújt majd betekintést” és segítségével “példa nélkül álló módon léphetünk be a hatalom előszobáiba”.

Comey utódja, Christopher Wray jelölését szerdán szavazta meg a szenátus, s az új FBI-igazgatót csütörtökön be is iktatták.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top