+ Irodalom

Két tonna füstölt kolbászt találtak az erdőben

És ráadásul mindezt a Szovjetunióban…

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1991.

október, Ausztria – Egy karintiai szállodatulajdonos lyukat fúrt az egyik női vécébe, hogy zavartalanul kukkolhassa az asszonyi ürítés lenyűgözően impozáns pillanatait. Telt s múlt az idő, és tovább nőtt az igénye, merthogy így az anyagcsere-folyamatok kiszámíthatatlan idejéhez volt kötve. Márpedig ő, ha kedve szottyant hozzá, hangulata szerint látni kívánta a pucér ülepeket, ezért elkezdte filmezni a szépasszonyokat. Ez okozta a vesztét. A filmfelvevő surrogása buktatta le.

október, Szovjetunió – Zlatouszt város közelében egy erdei tisztáson kéttonnányi, háromféle füstölésű kolbászra bukkantak a kirándulók.

október, Anglia – Besétált a Scotland Yard központjában egy 25 éves lány, és közel hétszáz font értékű, jó minőségű, szigorúan őrzött felszerelési tárgyat hozott ki magával. Tűzálló uniformist, pajzsot, sisakot. Senkinek nem tűnt föl a hiány, csak a lány szüleinek ütött szöget a fejébe, hogy a ház előtt flangáló lányuk honnan a csudából szerezte ezeket a tévében rendőrökön látható holmikat.

november, Finnország – A mezőgazdasági minisztert megtámadta a farmján saját bikája, és súlyos sérüléseket okozott neki. Egy asszony véleménye szerint nem volt véletlen az eset, merthogy végre meg kellett tudnia egy felelős vezető politikusnak, milyen az, amikor duhaj férfiak támadnak egy védtelen nőre.

november, Zimbabwe – A Harrarei erőműben nem találtak megfelelő tömítést a nyomásszabályzókhoz. Mi lenne, vetette föl az egyik mérnök, ha óvszereket használnánk? És úgy is lett.

november, Kína – A kabátját ajándékozta az anhui árvízkárosultaknak egy sanghaji nyugdíjas munkás, de a kabátban felejtette a takarékbetétkönyvét, amiben a nyugdíjas évekre megspórolt pénzét tartotta. A kabát új tulajdonosa megtalálta a betétkönyvet, és tiszta lelkiismeretétől hajtva elindult, hogy visszaadja. Eközben a férfi háromszor is járt a bankban, hogy megtudja, hogyan szerezhetné vissza hivatalos úton a pénzt. Mire az árvízkárosult visszaadhatta volna, a férfi az idegességtől infarktust kapott.

december, Szovjetunió – A Bajkálon túli Borza városában, az áramszünetet kihasználva, betört a boltba egy éhes betörő. Kis lámpája fényénél átkutatta az egész üzletet, de nem volt mit elvinnie.

december, Egyiptom – Az adóhatóság lefoglalta több ismert hastáncosnő vagyonát, mert az elmúlt négy évben összehastáncolt pénzösszeg után nem fizettek adót. Az egyik hastáncosnő vélekedése szerint azonban úgy nem lehet elmélyült hastáncot lejteni, ha mindeközben arra gondol, hogy a hastánc egy részét az államnak lejti.

december, Honduras – Két kormánytisztviselő beszélgetett egy délután. Arról kvaterkáztak, vajon sikerül-e a kormánynak visszaszorítani a boszorkányok és jövendőmondók által üzemeletetett klinikákat, ahol hatástalan szerekkel bolondítják az embereket a gyógyulás reményében – jó pénzért. Ha én ezt tudnám, sóhajtozott az egyik. És mind a ketten ugyanarra gondoltak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top