+ Irodalom

200-an jelentkeztek a bombázó minszki tudósnő űrbéli megtermékenyítésére

Előkészítették az űrprogramot, amelynek fontos eleme volt az űrbébi projekt. A tervek szerint a súlytalanság állapotában lát majd napvilágot a csecsemő.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1991.

január, India – Kiment az asszony a piacra és vett egy szép példány kopasztott csirkét. Otthon fölbontotta, részeire szedte, és ahogy a beleket húzta kifelé, valami megcsillant a véres cafatok között. 7 grammos aranyrögöt talált a baromfiban. Mesélte aztán fűnek-fának, és egy nap elmondta a kereskedőnek is. Na, most már értem, mondta a kereskedő, miért adok el egy ideje ötször annyi csirkét.

január, USA – Los Angelesben a rendőrnő megpillantott egy férfit a felüljárón, aki jól ismert mozdulatokkal készülődött, hogy a mélybe vesse magát. A rendőrnő kiugrott a kocsiból, és az utolsó pillanatban elkapta a férfi dzsekijét, és közel fél órán át tartotta, mire megjött az erősítés. A férfi egy mázsa fölött volt, a rendőrnő ötvenhat kilót nyomott.

január, Németország – Kifújta az orrát, összegyűrte a zsebkendőt, és beledobta az utcai kukába. Aztán tett még három lépést, és megállt. Megfordult, visszament a kukához. Mintha az előbb egy pillanatra pénzt látott volna benne. Körülnézett, hogy van-e ismerős a környéken, de senki. Behajolt a kukába és kereken százezer márkát markolt ki belőle. A kabátja alá rejtette, és végiggondolta, miként változik meg mától az élete. De aztán arra gondolt, biztosan hiányzik ez valahonnan, és elvitte a pénzt a rendőrségre.

február, Szovjetunió – Előkészítették az űrprogramot, amelynek fontos eleme volt az űrbébi projekt. A tervek szerint a súlytalanság állapotában lát majd napvilágot a csecsemő. Az anyát már kijelölték, egy bombázó minszki tudósnő személyében. Az apa izgalmas teendőinek ellátására az űrkutató intézet munkatársai közül kétszázan jelentkeztek.

február, USA – Szovjet filmes csoport forgatott Los Angelesben, mikor a stáb egyik tagja hirtelen rosszul lett. Az orvosok megállapították, hogy azonnali szívműtétre van szüksége, ami 61 ezer dollárba került. A szegény szovjet stábnak nem volt 61 ezer dollárja. Könyörögtek az orvosoknak, hogy egy ember életéről van szó. Az idő pénz, mondták az orvosok, végül az amerikai írószövetség alapítványa érezte feladatának, hogy a pénzt kifizesse egy szívbeteg szovjet ember életéért.

február, Egyiptom – Mercedesekkel foglalkozott a fiatalember, ez a márka volt a szíve közepe. Hosszú és kitartó kairói munkássága alatt épp a 99. Mercedest lopta el, mikor lefülelték, és csakhamar rács mögé dugták. A férfi azzal vigasztalta magát, hogy a börtönévek alatt új típusokat fejleszt majd a gyár, és ennyi év nélkülözés után micsoda ínyencség lesz beleszagolni egy-egy új kárpitozásba.

március, Anglia – Ha nincs kedve egyedül vezetnie autóját, vásároljon magának elegánsan felöltöztetett műanyagbábut és odaültetheti maga mellé az ülésre. Ezzel a szöveggel reklámozta termékeit egy angol férfi, aki ez idáig 30 egyedi példányt adott el a mesterséges útitársakból, egyenként 12 ezer dolláros áron.

március, Németország – Meglepetten tapasztalta egy stuttgarti szupermarket tulajdonosa, hogy úgy viszik a salátaolajat, mint a cukrot. Hirtelen mihez kell ennyi salátaolaj, vagy milyen új divat ütötte föl a fejét, töprengett a férfi, és úgy döntött, utánanéz. A rakományszámra elhordott salátaolaj az Űrkalózok című szuperprodukcióhoz kellett, mert ha a polisztirolból készült űrhajó felületét salátaolajjal kezelték, akkor keményfém hatását keltette.

március, Argentína – Posadasban a Madariaga kórház igazgatója a sajtó és a szülők nyomására bejelentette, hogy az újszülöttek halandóságának durva növekedése nem egy új vírus számlájára írandó, hanem egyszerűen kosz van. A kijelentés után új takarítónők álltak munkába, akik tisztában voltak felelősségük súlyával, és mindennap azzal a tudattal térhettek nyugovóra, hogy nem tudni melyikük és hol, de az biztos, hogy életet mentett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top