+ Tudomány

Az autizmus oka a nemzedékekkel korábbi fájdalom és erőszak emléke

Ez a mély lelkiállapot oly mértékben erősödhet az utódgenerációnál, hogy autizmus formájában láthatóvá válhat. Egyszerre van bennük bosszú és békére való törekvés, valamint indulat és annak önmegfékezése – mondta a szakember.

Az autizmus okával és kialakulásával kapcsolatos felismeréseket Tóth Zoltán és Krisztin Fruzsina kutatócsapata hozta felszínre a 2014-ben kifejlesztett Stabil Pont Technológiával.

A szakértők gyakorlati megfigyelései szerint az autizmus egy olyan típusú pánik eredménye, ahol a kommunikáció gátlódik, a vizuális és verbális integráció sérül az agyban.

Az autizmus alapja egy nemzedékeken áthaladó fájdalom vagy erőszak emléke, ahol a nagyszülőt vagy dédnagyszülőt valamilyen hirtelen trauma, támadás ért, és nem kapott segítséget azoktól, akikre számított volna. A váratlan támadás egy magas lelkiállapotból hirtelen mélybe zuhanást eredményezett egy halál közeli helyzetbe

– mondta Tóth Zoltán.

A pánik kialakulásának diagramja szerint az illető itt még nem halt meg, de a veszteségek miatt életének elvesztése is jobb lett volna. A pánikban keletkezett fájdalom a teljes esemény kialakulásának DNS-ben tárolt képletével, szereplői felállásával öröklődik, és utódgenerációsan újra aktiválódhat.

Az epigenetikai kutatások szerint a DNS-ben tárolt stressz az ok nélküliség miatt erősödhet az utódgenerációkban. Ennek oka, hogy érzetileg jelen van a szorongás, de valós veszély nem áll fenn.

Ez a mély lelkiállapot oly mértékben erősödhet az utódgenerációnál, hogy autizmus formájában láthatóvá válhat. Egyszerre van bennük bosszú és békére való törekvés, valamint indulat és annak önmegfékezése

– mondta a szakember.

A múltban átélt traumák generációkon át erősödhetnek a szülőkben. Fogantatáskor a két szülő traumarendszere is találkozik egymással, ami azt jelenti, hogyha egyiküknél feldolgozhatatlan élmény jelentkezik, a fogantatás sikertelen lesz.

Erre fejlesztettük ki a SPoT terhességmegelőző programját. Az autizmus megjelenéséhez kell egy olyan esemény a fogantatáson kívül, ahol vagy a várandós anyuka vagy a csecsemő átél valamilyen erős traumaszerű állapotot, ami aktiválja és felerősíti az előző generációkban elszenvedett érzelmi traumák DNS emlékét.  A traumák újabb traumákat hoznak létre, mert ezek a feszültségek ki akarnak egyenlítődni

A kezelések általában azért nem tudják rendbe hozni az autizmust, mert ha a gyermek állapota javulna, arra számít, hogy ezt el fogja veszíteni és visszarántja a pánikja. A másik ok pedig, hogy fél az erőszaktól, és emiatt bizalmatlan még a szüleivel is. Ha segíteni akarunk, azt erőszaknak veszi, ha pedig mi távolodunk tőle, jönne a segítségért. Ez egy teljesen ellentétes, lehetetlen helyzetet teremt.

Az autizmus erősségében szerepet játszik az örökölt esemény milyensége mellett az is, hogy milyen mértékű a szülőkben lappangó trauma.

A szülőknek ma már van lehetőségük az autista gyermek születésének megelőzésére, ha saját maguk traumamentesítésén gondolkoznak. Az egyik ilyen opció a SPoT, amivel a kutatók egy új fogalmat, a mentális prevenciót is bevezették.

19 hozzászólás

19 Comments

  1. TothL szerint:

    Vigyázat, ez egy valótlan reklám. Nem történt ilyen kutatás.

  2. bmarton szerint:

    Maradjatok az irodalomnál, ahhoz értetek. Ez legalább akkora marhaság, mint a kristálygömbös jóslás.

  3. KPM szerint:

    Nonszensz, kéretik levenni a honlapról. többet árt, mint használ.

  4. ZIla szerint:

    Ez a cikk nagyon gáz és semelyik állításának sincs valóságalapja és az elmélet még áldozathibáztatással is tele van! Jó lenne, ha a főszerkesztő átnézné ennek az írásnak alaposabban a valóságtartalmát vagy kikérnék ilyenkor egy valódi hozzáértő véleményét is valamelyik autizmussal foglalkozó hivatalos szervezet képviselőjétől.

  5. Szili Katalin szerint:

    Ez a módszer teljesen tudománytalan, a kitalálója nem kutató. Pszichológus vagyok, autista gyerekekkel is dolgoztam, ismerem a témát. Nagyon szomorúnak tartom, hogy ez itt megjelent.

  6. Kacorkirály szerint:

    Szerintem meg nagyon érdekes a cikk és bizony lehet igazság alapja.Egyáltalán nem az áldozatot hibáztatja,inkább a felmenők körülményeit.Aki kritizálja,mondjon okosabbak,vagy mutasson fel eredményt az autizmus gyógyításában.Egy gyógyult autistát sem láttam.Iszonyú trauma a családnak is.Megint megszólaltak a tekintélyes cáfolhatatlan szakmabeliek,az elméletiek.

    • Daenerys Targaryenová szerint:

      „Megint megszólaltak a tekintélyes cáfolhatatlan szakmabeliek,az elméletiek.”

      Meg a gyakorlatiak, akik 3D-ben, élőben élik át az autizmust. Mint pl. Wisp és én 🙂

    • GutBesserWasser szerint:

      Miért akarod gyógyítani az autizmust? Nem betegség.
      A homoszexualitást is meggyógyítanád, csak mert neked nem tetszik?

  7. göre gábor szerint:

    A zsidó nép maradt vallása és kiközösítése következtében az európai népek között a leginkább beltenyészet. Ebből azonban az fakad, amit a nép már gyermekkoromban gyakran mondott: „A zsidó vagy nagyon okos, vagy nagyon buta, náluk ritkább a középút.”
    A kutatócsoport vérrokonok házasságaiból született, autizmussal diagnosztizált pácienseknél azonosította a SLC7A5 jelű gén mutációit. Régen mondom, ez az ok!

  8. Zoltán szerint:

    Mindenkinek érthető a nézőpontja , de adok egy riport anyagot, ahol rajtam kívül Kál Cecilia (Richi anyukája , akinek hivatalos papírja van a Heim Pál kórházból , hogy megszűnt az értelmi fogyaték) és Prof Bókkon István Biofizikai agykutató beszél .

    https://youtu.be/p8TXuuKaBAI

  9. BaBe szerint:

    …ezt a dilettáns hányadékot, legalább a hírbe hozott „cég” weboldalán megnézték volna a „tudományos” hivatkozásokat, ami kimerül a wikipédiában és pár híroldalban… hihetetlen.
    http://index.hu/tudomany/2016/09/27/magyar_kamugyogyitot_buktattak_le_angliaban/

  10. Lola szerint:

    Szcientológus alapokon nyugvá átverés, mindenkit átvernek. Biztos forrásból tudom. Vegyétek le innen, ez nagyon gáz

  11. Lola szerint:

    További adalék ezekről, barátnőmtől, aki érintett és nagyon jártas a témában, ő így reagált a cikkre: „Ezek egy anyukától 1,5 milliót gomboltak le. De olyan szerződést írattak alá vele, hogy nem tud mit csinálni. Legnagyobb rohadékság sérült gyerekek szüleinek kétségbeesését kihasználni pénzszerzés céljára. Ha valóban úgy lenne, amit ez az idióta Tóth kitalált, akkor mivel magyarázza a gyerekek fizikai elváltozásait: bélgyulladását, egyéb gasztrointesztinális panaszait, detoxifikációs defektusait??? neuro-immunológiai problémák hogyan jönnek a múlt szörnyűségeihez? Ezt még majd rakja össze ez a mocsok. „

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top