+ Irodalom

Hová tűnhetett a macska?

Trikókat, pulóvereket és egyéb gyapjúból készült ruhaneműket mosott együtt a svéd háziasszony az automata mosógép 20 perces programján. A mosás közben felszabadult időben a macskáját akarta megetetni, de sehol nem találta.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1985.

október, Görögország – A vadászok azzal a kéréssel fordultak a legfelsőbb törvényhozó szervekhez, hogy oldják fel a keddi napokra beiktatott vadászati tilalmat. Kérésüket azzal indokolták, hogy a tilalom megfosztja őket a zsákmányszerzés lehetőségétől, ugyanis megfigyeléseik szerint a vándormadarak keddenként húztak át az ország fölött.

október, USA – Egy autógyártó cég gyufás skatulya nagyságú autóhívó készüléket gyártott a rövid távú memória hiányától szenvedő autósoknak. Az ötszáz méteren belül parkoló autónak egyetlen gomb megnyomásával beindíthatták a fény- és hangkürtjét. A készülék azoknak is jó szolgálatot tett, akik az éjszakai buliból hazatérve másnap az autójuk keresésére indultak.

október, Franciaország – Az orvosok kitiltották a kórházakból a virágokat, mert úgy gondolták, az élő cserepes növény veszélyezteti a betegeket. Most azonban megállapították, hogy a virágföld semmivel sem tartalmaz több tetanuszspórát, mint a levegőben lévő por, ezért újra engedélyezték a cserepes virágok elhelyezését a kórtermekben. Arra nézve nem végeztek vizsgálatot, hogy mennyiben veszélyezteti a cserepes virág az orvosokat, ha rossz diagnózist állítanak fel.

november, Kuvait – Furcsa járású terhes nőre lettek figyelmesek a határállomáson. A hatalmas pocakkal, bizonytalanul lépkedő asszonyt átvizsgálták a vámosnők, és kiderült, ha átért volna a határon, perceken belül tizenöt üveg whiskynek adott volna életet.

november, Malajzia – Egyre több hívő panaszkodott arra, hogy az utóbbi időben egyáltalán nem, vagy csak rosszul értik Allah szolgáinak, az imámok beszédét és imáit. A hatóságok kivizsgálták az esetet, és úgy döntöttek, hogy átvállalják az imámok fogorvosi költségeit.

november, Kína – Szecsuán tartomány fővárosában megnyitották az első konyhaművészettel foglalkozó iskolát, ahol a diákok három év alatt megismerkedhettek a főzés rejtelmeivel, az élelmiszer-felhasználás szabályaival, a diétás terápiával és a konyhavezetéssel, mint fontos technikai szaktárggyal. És azt is megtanulhatták, hogy a konyha nem demokratikus intézmény.

december, Svédország – Trikókat, pulóvereket és egyéb gyapjúból készült ruhaneműket mosott együtt a svéd háziasszony az automata mosógép 20 perces programján. A mosás közben felszabadult időben a macskáját akarta megetetni, de sehol nem találta. Amikor a mosógép végzett a programmal, az asszony kinyitotta a mosókabin ajtaját, ahonnan szédülten jojózó szemgolyókkal bújt elő a macskája. Aznap még a tejet sem kívánta.

december, Anglia – A lordok háza engedélyezte, hogy az orvosok bizonyos speciális esetekben fölírhatnak fogamzásgátló tablettát a tizenhat év alatti lányoknak is. Egyszersmind arra kérték az orvosokat, ne éljenek vissza a helyzetükkel. Az orvosok viszont visszakérdeztek, hogy mit jelent az, hogy bizonyos speciális helyzetekben, és mit jelent az, hogy ne éljenek vissza a helyzetükkel.

december, Franciaország – Három év leforgása alatt huszonkét mezőgazdasági üzemet gyújtott föl egy tűzoltó. Az esetek többségében elsőként érkezett a helyszínre, hogy megfékezze a lángokat. A kollégáknak föltűnt, hogy a tűzoltás szakszerű folyamatában nála egy elemmel több szerepel, mint ahogyan azt a kiképzésük során tanulták. A kiszállás és a tűzoltás gyakorlati fázisa között a férfi arra is szentelt időt, hogy gyönyörködjön a lángokban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top