+ Természet

Szokatlanul nagy sziget emelkedett ki az Atlanti óceánból

A hatóságok óva intik a turistákat attól, hogy kiússzanak az új szigetre. A környék ezen a helyen igen veszélyes, sok az áramlat és a nagy mélység, erős szelek fújnak, a vízben cápák és ráják tanyáznak.

Rövid idő alatt egy szokatlanul nagy új sziget született az Egyesült Államok keleti partvidékén, Észak-Carolina állam partjainál.

A félholdalakú, immár 1,6 kilométer hosszú homokzátony első jeleit áprilisban észlelték. Turisták a Shelly-sziget nevet adták neki a rajta látható sok kagylóról. A kagylókon kívül hajóroncsok maradványai és bálnacsontok találhatók rajta.

A sziget szokatlanul nagy az elmúlt évtizedekben született más homokképződményekhez képest

– mondta Dave Hallac, egy közeli rezervátum, a Cape Hatteras National Seashore természetvédelmi őre.

Szakértők arra számítanak, hogy a homoksziget, amelyet egy 100 méter széles csatorna választ el a szárazföldtől, még ez év folyamán el fog tűnni, felszíne szinte percről percre változik.

A hatóságok óva intik a turistákat attól, hogy kiússzanak az új szigetre, és azt javasolják, hogy ha mégis oda akarnak menni, akkor egy tapasztalt kajakozó társaságában tegyék. A környék ezen a helyen igen veszélyes, sok az áramlat és a nagy mélység, erős szelek fújnak, a vízben cápák és ráják tanyáznak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top